search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:13
MENU CLOSE

Τα μηνύματα των γκάλοπ, τα άσχημα μαντάτα για ΠΑΣΟΚ, ένα απίθανο σενάριο πρόωρων εκλογών και ο Ζαγοράκης με το κοστούμι

04.04.2024 06:01
zagorakis – kaples- pasok 987- new

Καλημέρα σας

Σας ενημέρωσα από χθες – έγκαιρα και έγκυρα – για κάποια πράγματα από την εικόνα που καταγράφουν τις τελευταίες μέρες τα γκάλοπ.

Με βάση όμως και τη χθεσινή έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ, θέλω να επιβεβαιώσω ορισμένες τάσεις, που δεν βρήκε μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά και άλλες. Οι οποίες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Η ΝΔ κρατάει πάνω από 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε καθαρά δεύτερος, ενώ το ΠΑΣΟΚ ευρισκόμενο σε καθοδική πορεία, μπορεί, λένε, κάποιοι να κινδυνεύσει από την άνοδο του… Βελόπουλου.

Τραβηγμένο σενάριο, αλλά το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι υπαρκτό. Δεν θα χάσει την τρίτη θέση, αλλά όπως και να το κάνει κάποιος, δεν είναι και το καλύτερο να δίνεις μάχη να μην πέσεις κι άλλο.

Ειδικά όταν φαινόταν επί μήνες ότι έχεις προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. Τώρα, όπως ήρθαν τα πράγματα, πρέπει να δείξει ψυχραιμία και συσπείρωση. Αλλιώς θα χάσει και τα κεκτημένα…

Για τα κέρδη της Ζωής Κωνσταντοπούλου σας είχα προϊδεάσει από χθες. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει ούριο άνεμο αυτό τον καιρό…

Κι όμως, κάποιοι συζητούν για κάλπες, αν…

Ανεξαρτήτως των καταγραφών που γίνονται αυτό τον καιρό στις δημοσκοπήσεις για τις τάσεις στο εκλογικό σώμα, η ανησυχία στην κυβέρνηση είναι διάχυτη.

Η φθορά σε διάφορα μέτωπα είναι μεγάλη, ο δε κίνδυνος του «τυχαίου γεγονότος» υπαρκτός έως έντονος.

Ήδη η συζήτηση περί «αστάθειας» την επομένη των ευρωεκλογών αρχίζει και μπαίνει στα τραπέζια σοβαρών παραγόντων, που βλέπουν μία ανησυχητική στη μεταβλητή των πραγμάτων, εκεί που μέχρι πρόσφατα όλα ήταν ήρεμα κι απλά.

Το Μαξίμου θα το παίζει αυτό το χαρτί, την απειλή δηλαδή της αστάθειας, εάν η ΝΔ πέσει πολύ, αλλά αντιλαμβάνεται ότι θέλει προσοχή. Μία υπερβολική δόση «κινδυνολογίας», μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Να δείξει φόβο και να πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο τις διαλυτικές τάσεις.

Κι επειδή τα σενάρια προτρέχουν – γι’ αυτό και λέγονται σενάρια, αλλιώς θα τα ονομάζαμε «δεδομένα» ή «οριστικές αποφάσεις» – στα πονηρά στέκια της πόλης λέγεται ότι εάν η ΝΔ δεν πιάσει το 30%, τότε θα εξεταστεί ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές μέσα στο δεκαοκτάμηνο από την αναμέτρηση του περασμένου Ιουνίου. Ήτοι μέχρι τον Ιανουάριο του 205.

Δεν θεωρώ πιθανή μία τέτοια εξέλιξη, αλλά οφείλω να το καταγράψω…

Ο Ζαγοράκης ράβει κοστούμι

Μπορεί να ακούγονται πολλά για την επικείμενη (;) μεταγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη στο ΠΑΣΟΚ και μέχρι να οριστικοποιηθεί η όποια εξέλιξη να ακουστούν ακόμα περισσότερα, αλλά ο ίδιος δείχνει να περνάει καλά.

Όπως μου μεταφέρει πηγή έγκυρη και σπαθάτη, που λένε, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής εθεάθη στην αριστοκρατική λεωφόρο Avenue Louise των Βρυξελλών.

Η πηγή επιμένει ότι ο μέχρι τώρα ευρωβουλευτής της ΝΔ παρήγγειλε κουστούμι για να εμφανιστεί στην επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στο Κάραβελ όπου θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του.

Τα παράπονα της Ακρίτα

Στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχολούνται αποκλειστικά με τα μείζονα θέματα, έχουν το τελευταίο τριήμερο και τον… καημό της Έλενας Ακρίτα να διαχειριστούν.

Η Βουλευτής Επικρατείας παραπονιόταν γιατί δεν την στήριξε, λέει, το κόμμα της στην κόντρα (που προκάλεσε η ίδια παρεμπιπτόντως) με τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη.

Βλέπετε, στην Κουμουνδούρου κατάλαβαν αμέσως το φάουλ της Ακρίτα – ο πρώτος πάντως που την επέκρινε δημοσίως ήταν ο Νίκος Καρανίκας – και τήρησαν αποστάσεις.

Έτσι η ίδια άρχισε τις αιχμές και τις γκρίνιες, κυρίως προς τους συναδέλφους της βουλευτές.

Το γραφείο του Κασσελάκη ενημερώθηκε για το κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα και δόθηκε η εντολή, τρόπον τινά, να μην εμπλακεί κανένας στην υπόθεση, ώστε να ξεχαστεί το συντομότερο.

Διαβάστε επίσης:

Τι λένε τα νέα ευρήματα των γκάλοπ, η κερδισμένη Ζωή και η ακροδεξιά απειλή, οι τηλεστάρ του Κασσελάκη και οι επιλογές Ανδρουλάκη

Τέλος στο φλερτ με Ερντογάν, το μετέωρο μέλλον της Σακελλαροπούλου, η επιστροφή Λιβανού, το δίλημμα Κασσελάκη και το ντέρμπι Αυτιά – Μεϊμαράκη

Γιατί έφυγαν Παπασταύρου, Μπρατάκος, το σήριαλ με τα sms Μαρέβας, οι αλλαγές στο Μαξίμου, η επιστράτευση Μαντζουράνη και ο… Παπανώτας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:10