search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:56
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Φθορά καταγράφει η κυβέρνηση – Υπέρ προανακριτικής για τα Τέμπη οι έξι στους δέκα

03.04.2024 20:54
ekloges_dimoskopisi

Απώλειες καταγράφει η Νέα Δημοκρατία καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, το κυβερνών κόμμα καταγράφει φθορά 2 ποσοστιαίων μονάδων από προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας στα τέλη Ιανουαρίου.

Έτσι, η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές διαμορφώνεται ως εξής: Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ 13%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 7,5%, τους Σπαρτιάτες στο 2,5%, την Ελληνική Λύση 8%, τη Νίκη 3%, την Πλεύση Ελευθερίας 3%, τη Νέα Αριστερά στο 2,5%.

Την έκπληξη κάνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που καταγράφει άνοδο κατά μια ποσοστιαία μονάδα και κινείται πλέον πάνω από το ΚΚΕ.

Πρόωρες εκλογές

Αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών, παρά το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη και τους τόνους που ανέβηκαν το τελευταίο διάστημα.

Το 51% των δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

«Ναι» σε προανακριτική για τα Τέμπη

Το 61% λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία στα Τέμπη ενώ το 28% δηλώνει αρνητική διάθεση.

Η ακρίβεια παραμένει το κορυφαίο πρόβλημα

Όσον αφορά στα θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία, στην κορυφή βρίσκεται η ακρίβεια και τα οικονομικά

Pulse

Ο καταλληλότερος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και καταλληλότερος για την πρωθυπουργία. Στη δεύτερη θέση είναι ο… κανένας και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, νεκρά ή ζωντανά – Μας κατηγορούν επειδή ζητάμε δικαίωση

Πρώτο ταξίδι Χαρίτση στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής της Νέας Αριστεράς – Με ποιους θα έχει επαφές

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στις πόσες γυναικοκτονίες πρέπει να ποινικοποιηθεί αυτοτελώς ως κακούργημα;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:55