search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:52
MENU CLOSE

Τέμπη: Νέες μηνύσεις συγγενών θυμάτων κατά εκπροσώπων των Αρχών – Ερωτήματα από την εισαγγελική έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ

03.04.2024 17:37
tempi_2103_1920-1080_new

Νέες μηνύσεις κατά όσων διαχειρίστηκαν την τραγωδία των Τεμπών από καίριες θέσεις καταθέτουν οι συγγενείς των θυμάτων.

Οι νέες μηνύσεις που αναμένεται να κατατεθούν αύριο ή μεθαύριο, σύμφωνα με την ΕΡΤ θα είναι ονομαστικές και είναι εναντίον εκπροσώπων των Αρχών. Τα πρόσωπα που θα γίνουν στόχος στις νέες μηνύσεις διαχειρίστηκαν την υπόθεση τις πρώτες ώρες και μέρες μετά το φονικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Mεταξύ άλλων αφορούν σε εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, πρόκειται να καταθέσουν επιπλέον στοιχεία στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή. Τα συμπληρωματικά στοιχεία αφορούν την έρευνα που διεξάγεται σχετικά με την ενδεχόμενη συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών.

Νωρίτερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνοδεία εισαγγελικού λειτουργού, προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών ανάμεσα στον σταθμάρχη και τους μηχανοδηγούς. Η έφοδος της αστυνομίας, δεκατρείς μήνες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφορικά με την έρευνα για τα συμβάντα της μοιραίας νύχτας, έγινε μετά από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Λάρισας, η κατάσχεση των σκληρών δίσκων που έγινε την Τρίτη με εντολή του εισαγγελέα έγινε ενδεχομένως για να διασταυρωθεί αν τα αρχεία που έχουν συμπεριληφθεί στην δικογραφία είναι τα πραγματικά της 28ης Φεβρουαρίου και της 1ης Μαρτίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε στη Βουλή το γεγονός προκειμένου να κατασχεθούν οι σκληροί δίσκοι με τα ηχητικά ντοκουμέντα της τραγωδίας.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η κίνηση αυτή συνδέεται με την πρωτοβουλία του να καταθέσει τη Δευτέρα αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση των συνομιλιών που καταγγέλθηκαν ως προϊόν μονταζιέρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στα σόσιαλ, σχολιάσει δεικτικά το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος για να πάρουν το πρωτότυπο υλικό που θα βοηθούσε στην διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ βάλει κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη. Ακόμη, ο Σ. Κασσελάκης θέτει ερωτήματα για το μοντάζ και το μπάζωμα, όπως τονίζει, στα Τέμπη και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «καμία συγκάλυψη δε διαρκεί για πάντα»

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας το πρωί στο Real, είπε ότι η δικαιοσύνη είχε από την αρχή στη διάθεσή της τις αυθεντικές συνομιλίες.

Η έφοδος φαίνεται ότι έγινε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Το Βήμα”, περί παραποίησης και μονταρίσματος των συνομιλιών τη μοιραία βραδιά, έτσι όπως παρουσιάστηκαν από την επομένη ημέρα κιόλας του δυστυχήματος.

Προκαλεί δε απορίες αυτή η εισαγγελική ενέργεια, καθώς από την κυβέρνηση δίδεται όλες τις τελευταίες ημέρες, η διαβεβαίωση ότι η Δικαιοσύνη έχει στη διάθεσή της όλο το υλικό και πάντως τα πρωτότυπα αρχεία.

Από τα δημοσιεύματα προκύπτει ότι σκοπός της κατάσχεσης είναι μεταξύ άλλων να αντιπαραβληθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών με τα πρωτότυπα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει γίνει αλλοίωση και σε τι βαθμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως την Παρασκευή οι Αρχές θα λάβουν δείγμα από το ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν ρίξει τα μπάζα, στο σημείο του δυστυχήματος.

Διαβάστε επίσης:

Folli Follie: Η εταιρεία ήταν ενός ανδρός αρχή, είπε για την διοίκηση από τον πατέρα του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Μαθητής στην Κέρκυρα μαχαίρωσε δυο εφήβους και έναν περαστικό

Public Issue: Καταρρέει η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους θεσμούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:51