search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:03
MENU CLOSE

Γιατί έφυγαν Παπασταύρου, Μπρατάκος, το σήριαλ με τα sms Μαρέβας, οι αλλαγές στο Μαξίμου, η επιστράτευση Μαντζουράνη και ο… Παπανώτας

01.04.2024 06:06
kalxas2

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Έχουμε μπει σε προεκλογική τροχιά και αν αφαιρέσει κανείς μια εβδομάδα που είναι οι μέρες του ΠΑΣΧΑ, μόλις δύο μήνες έμειναν για τις ευρωκάλπες.

Στην αφετηρία λοιπόν αυτής της διαδρομής έχουμε:

⁃ Την κυβέρνηση να αυτο-εγκλωβίζεται σε σενάρια ανατροπής της από οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα, με αφορμή ένα δημοσίευμα του Βήματος για την τραγωδία των Τεμπών που μπορούσε να περάσει με μια λελογισμένη αποδοκιμασία, αφού εκείνο που θα ταίριαζε θα ήταν «περσινά ξινά σταφύλια».

⁃ Αντί αυτού, απομακρύνθηκαν δυο υπουργοί – Παπασταύρου, Μπρατάκος – γιατί πήγαν επίσκεψη στον εορτάζοντα Βαγγέλη Μαρινάκη παρουσία καλεσμένων, ενώ θα έπρεπε να καρατομηθούν για έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής κρίσης, επί του προκειμένου.

⁃ Τα άλλα περί sms Μαρέβας, εντάσσονται στον σήριαλ «άλλα γι άλλα της Παρασκευής το γάλα».

⁃ Στα πιο σοβαρά τώρα, τα Τέμπη πάνε… «τρένο» την κυβέρνηση αφού δεν προβλέπεται να πέσει το θέμα, καθώς αντιπολίτευση και δικαιοσύνη θα το φέρνουν στην επικαιρότητα.

⁃ Στα παραπάνω, να προσθέσουμε την ακρίβεια- που είναι πάντα εδώ – το μεταναστευτικό, όπου οι ροές από την Αφρική συνεχίζονται κυρίως προς την Κρήτη και με τα θέματα ασφάλειας, να συμπληρώνουν την προεκλογική ατζέντα.

⁃ Σε λίγες μέρες θα έχουμε τις πρώτες δημοσκοπήσεις οι οποίες θα αποτυπώνουν όλη την επικαιρότητα τελευταίων ημερών την σύγκρουση στη Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας για να δούμε ποιος έχασε πόσο και γιατί.

Αναπληρώσεις στο Μαξίμου

Σήμερα, αύριο αναμένεται ο πρωθυπουργός να συμπληρώσει τα κενά που άφησαν οι αποπομπές Παπασταύρου και Μπρατάκος.

Ο Μάκης Βορίδης θα πάρει ένα μέρος της δουλειάς που έκανε ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Μητσοτάκης αναζητεί διευθυντή στο γραφείο του ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει τον τίτλο του υφυπουργού.

Ανασχηματισμός δεν προβλέπεται εκτός κι αν ο Μητσοτάκης είχε καμιά… θεία φώτιση το Σαββατοκύριακο.

Η επιστροφή Κασσελάκη και τα μηνύματα των γκάλοπ

Η επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη στην… κανονικότητα, μετά την 15ήμερη «απουσία» λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, αλλάζει την καθημερινότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι περιμένουν τις πρωτοβουλίες του, μέσα σε ένα διαφορετικό – και πιο θετικό – πολιτικό περιβάλλον.

Το ότι είναι θετικό σχετίζεται με τα γκάλοπ που φτάνουν στην Κουμουνδούρου και καταγράφουν μία ανοδική τάση.

Έχουν αρχίσει να ξεθαρρεύουν αντιλαμβάνομαι, αλλά ας παγιωθεί αυτή η ανοδική τάση και μετά να ενθουσιάζονται. Θα ήταν πιο φρόνιμο…

Οι υποψήφιοι για την ευρωλίστα και ο… Παπανώτας

Ένα από τα ενδιαφέροντα γεγονότα που αναμένονται πάντως είναι η ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου υποψηφιοτήτων για την ευρωλίστα – ονόματα ενδιαφερομένων δηλαδή, που θα μπουν στην εσωκομμαιτκή διαδικασία των… προκριματικών εκλογών.

Έμαθα ότι στους ενδιαφερόμενους θα είναι και ο Δημήτρης Παπανώτας, όπερ σημαίνει ότι από «πρωινομεσημεριανάδικα» πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ – όχι, για τον Λιάγκα δεν έχει ακουστεί κάτι κι ούτε πρόκειται.

Πάντως με δυσκολία θα φτάσει ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές, στα 300 άτομα που είχε ειπωθεί κάποια στιγμή.

Βλέπετε, το ξεδιάλεγμα είναι αυστηρό και δεν «επιβιώνουν» πολλοί από τους συνολικά περίπου 700, που υπέβαλλαν αίτηση.

Προετοιμασία και για νομικές μάχες

Μιας και είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, μία ενδιαφέρουσα πληροφορία αναφέρει ότι κλήθηκε στις… επάλξεις ο έμπειρος δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ο Μαντζουράνης συνδυάζει το τεχνοκρατικό με το πολιτικό, ένας συνδυασμός που δεν απαντάται και τόσο συχνά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλοτε λείπει το τεχνοκρατικό, κάποιες φορές το πολιτικό, ενίοτε και τα δύο, για να είμαστε ακριβείς.

Το ότι ο Κασσελάκης βάζει θέματα για το αδιάβλητο των εκλογών, για το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη, αλλά και ψάχνεται να αναδείξει θέματα που έχουν ισχυρή νομική πτυχή, όπως μία προανακριτική για τα Τέμπη, δείχνει πως η επιστράτευση Μαντζουράνη μόνο τυχαία δεν είναι…

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρωτικός πόλεμος προς τις ευρωεκλογές, απομακρύνεται η προανακριτική, οι προτάσεις Κασσελάκη για Δικαιοσύνη, η απροθυμία των αποδήμων

Η επιλογή Μητσοτάκη για επίθεση, οι δύο εκδοχές της προανακριτικής που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή και ο έξαλλος Φλωρίδης

Η… φωτοβολίδα για τα «συμφέροντα», η επίδραση της πρότασης δυσπιστίας, ο ανόητος λογογράφος του Κασσελάκη και το ταξίδι στην Ουάσιγκτον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:03