search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:56
MENU CLOSE

Η… φωτοβολίδα για τα «συμφέροντα», η επίδραση της πρότασης δυσπιστίας, ο ανόητος λογογράφος του Κασσελάκη και το ταξίδι στην Ουάσιγκτον

27.03.2024 06:05
vouli kasselakis- mitsotakis – new

Καλημέρα σας

Όλα τα βλέμματα στη Βουλή από χθες και μέχρι αύριο το βράδυ.

Όχι επειδή υπάρχει αγωνία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της πρότασης δυσπιστίας. Όχι, αυτό είναι δεδομένο – η πρόταση δεν θα περάσει.

Το ενδιαφέρον είναι για όσα ειπωθούν – και ήδη λέγονται διάφορα πολύ αιχμηρά.

Ειδικά αυτό με τα «συμφέροντα» που καταγγέλλει η κυβέρνηση ότι την πολεμάνε. Και ότι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Δεν είναι η πρώτη, προφανώς ούτε και η τελευταία φορά που μία κυβέρνηση επικαλείται «πόλεμο από τα συμφέροντα». Για να επιτεθεί στην αντιπολίτευση και να ακυρώσει την κριτική της.

Το πώς θα εκληφθεί τούτη τη φορά αυτή η ρητορική, μένει να φανεί.

Σε κάθε περίπτωση αυτή καθαυτή η πολιτική σύγκρουση μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα εξελίσσεται πάντα με σφοδρότητα.

Διότι πέρα από τα «συμφέροντα», έχουμε και τα υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα. Στα οποία θα πατήσει η αντιπολίτευση για να πλήξει την κυβέρνηση.

Προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα θα το δούμε από Παρασκευή.

Δυόμισι μήνες πριν τις ευρωεκλογές, αυτή η σύγκρουση, απ’ όποια οπτική και να τη βλέπει κανείς, θα επηρεάσει το πώς θα πάμε στις κάλπες – και σίγουρα τι θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι σε αυτές.

– Πάντως αυτό με τα συμφέροντα που λέει η κυβέρνηση έχω την υποψία ότι δεν είναι… φωτοβολίδα. Και πώς κάτι συγκεκριμένο έχει στο μυαλό της. Δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο θα φτάσουν οι αναφορές κυβερνητικών στελεχών, αλλά στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συζητούνται διάφορα…

Ψηφοφορία πριν την Παρασκευή

Η συζήτηση στη Βουλή δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει άλλη μέρα, παρά μόνο χθες. Ώστε να ολοκληρωθεί την Πέμπτη το βράδυ. Για ένα απλούστατο λόγο: Την Παρασκευή απολύεται από το στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο οποίος ήταν ικανός να πάει κατευθείαν στο κοινοβούλιο, να γυρίζει video και να κάνει αναρτήσεις σε TikTok, facebook, X και instagram όλη μέρα. Κλέβοντας φυσικά μεγάλο μέρος της παράστασης από τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς. Κι αυτό κανένας, υποψιάζομαι, δεν θα το ήθελε. Κανένας…

Η υπογραφή και οι ανοησίες ενός άρθρου

Είναι γνωστή η παροιμία περί της υπογραφής, που πρέπει να προσέχουμε πάντα πού τη βάζουμε.

Στην περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη, πρέπει να δοθεί προσοχή και πού αναθέτει να του γράφουν τις ομιλίες του.

Διότι όταν καταθέτεις μία πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα υποστηρίζεις ότι η τριήμερη διαδικασία στη Βουλή θα είναι μία… κοκορομαχία και ένα… σόου, προφανώς απομειώνεις τη σημασία της πρωτοβουλίας και το κυριότερο δίνεις μία αίσθηση γελοιότητας σε ένα σκηνικό που εσύ διαμορφώνεις.

Προφανώς στην αγωνία του ο Κασσελάκης να διαφοροποιηθεί από την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη – στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανήκε η αρχική πρόταση για τη δυσπιστία – άφησε κάποιον λογογράφο του να φτιάξει ένα άρθρο απύθμενης πολιτικής ανοησίας.

Το άρθρο αυτό αποτέλεσε και το πιο σοβαρό επιχείρημα του Μάκη Βορίδη όταν αντέκρουσε σε πρώτο χρόνο εκ μέρους της κυβέρνησης την πρόταση, που κατέθεσε ο Ανδρουλάκης.

Κάποιο κανονικό πολιτικό στέλεχος στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει την αυτονόητη ευθύνη να τα πει στον Κασσελάκη. Αλλιώς θα κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή από τους επικίνδυνα άσχετους, δήθεν αντικομφορμιστές μυστικοσύμβουλους του προέδρου, να εκτεθούν – το λέω ευγενικά και συγκρατημένα.

Ουάσιγκτον και συνέδριο

Ο πρωθυπουργός ήρθε από υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί επίσημα πότε θα κάνει ξανά ένα τέτοιο. Μιλάω για την επίσκεψη αυτή τη φορά στην Ουάσιγκτον. Υποτίθεται ότι η ημερομηνία της συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν είναι στις 4 Απριλίου. Την άλλη Πέμπτη δηλαδή. Ακόμα αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση.

Σημειώνω απλά ότι για την επόμενη ημέρα, ήτοι στις 5 του μήνα, έχει προγραμματιστεί η έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

Δεν είναι να φεύγει πάντως για τέτοια ταξίδια.

Τη μία έτρεχε από το Μόντρεαλ να προλάβει την πρόταση δυσπιστίας και την άλλη θα έχει στο νου του να παραστεί στην έναρξη του συνεδρίου…

Διαβάστε επίσης:

Η πιεστική πρόταση δυσπιστίας, η στάση του Καραμανλή, η ιδέα των διεθνών παρατηρητών, οι «300» του Κασσελάκη και ο συγγραφέας Δουδωνής

Κοντά στο «σημείο μηδέν» η κυβέρνηση, το αδιέξοδο με τα Τέμπη, οι σκέψεις για ρεκτιφιέ, τα νεύρα του Κασσελάκη και οι αδελφές Κεφαλογιάννη

Οι έμμεσες αιχμές της Κεραμέως για τη «λίστα Μαΐου» με τα emails, ο Βορίδης, τα μπόνους στο δημόσιο, ο Ιανός Κασσελάκης και οι αντιδράσεις για Ζαγοράκη  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:55