search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:16
MENU CLOSE

Πρόταση μομφής: Η κυβέρνηση «φωτογραφίζει» τα συμφέροντα, χαρακτηρίζει «πρόθυμο» τον Ανδρουλάκη

26.03.2024 14:41
marinakis_2003_1460-820_new

Ένα βήμα παραπέρα, όσον αφορά στο αφήγημα περί «συμφερόντων που πολεμούν την κυβέρνηση», έκανε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγο πριν η αντιπολίτευση καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης, όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει τα συμφέροντα για τα οποία μιλούν κυβερνητικά στελέχη, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μιλά γενικά και αόριστα, αλλά αναφέρεται σε συγκεκριμένη εφημερίδα – στο «Βήμα της Κυριακής», το οποίο έβγαλε το επίμαχο δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» των διαλόγων του σταθμάρχη Λάρισας – ενώ στο πλαίσιο το αφηγήματος της κυβέρνησης συνέδεσε την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη προσωπικά (τον οποίο και χαρακτήρισε ως «πρόθυμο») με το δημοσίευμα και τα συμφέροντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ένα χρόνο μετά και ενώ ουδείς αμφισβητεί τη συνδρομή του ανθρωπίνου λάθους στο αδιανόητο δυστύχημα, ούτε το γεγονός ότι το σύνολο των συνομιλιών βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, μια εφημερίδα ανακινεί ένα θέμα που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει καταρριφθεί, προκειμένου να στηθεί αφήγημα περί «συγκάλυψης» και ένας αρχηγός κόμματος, ο Ν. Ανδρουλάκης, εμφανίζεται ως «πρόθυμος» να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ενώ, όπως είπε, είχε πολλές άλλες ευκαιρίες για να κάνει κάτι τέτοιο.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του, ο Π. Μαρινάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, στις πλάτες των ανθρώπων που έχασαν τους συγγενείς τους στο δυστύχημα και ψάχνουν δικαίωση, επενδύει στον ανθρώπινο πόνο και ανέφερε ότι η συγκυρία αποτελεί μια ευκαιρία για τους πολίτες να καταλάβουν πόσο εύκολα διακινούνται ψέματα, ζητώντας για άλλη μια φορά να αφεθούν οι δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έκανε τη δική της έρευνα για την αλλοίωση του ηχητικού, επέμεινε στο διαχωρισμό εξουσιών, λέγοντας ότι κακώς διέρρευσε το ηχητικό, αλλά απέχει πολύ από το να μιλά κανείς για κυβερνητική μονταζιέρα.

Ο Π. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν επιτίθεται σε πρόσωπα, αλλά ότι αναφέρεται σε γεγονότα, διασυνδέοντας για άλλη μια φορά το δημοσίευμα του «Βήματος» με την πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας ότι «ισχυρά συμφέροντα θέλουν μη ισχυρές κυβερνήσεις», ενώ ειδικά για το δημοσίευμα είπε ότι έχει «παραπλανητικό τίτλο» με στόχο «να θέσει εν αμφιβόλω τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρθηκε το ανθρώπινο λάθος» στην τραγωδία των Τεμπών», κάνοντας λόγο για «πρόσφορο έδαφος για fake news, πρίν απόφανθεί η δικαιοσύνη».

Από τα «πυρά» του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν διέφυγε ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τον οποίο είπε ότι «έχει περάσει σε άλλη πίστα», υποστηρίζοντας ότι με τις θέσεις του περί εκλογών με ξένους παρατηρητές «γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος», σημειώνοντας ότι επί 50 χρόνια μεταπολίτευσης ουδείς έχει αμφισβητήσει το αδιάβλητο των εκλογών. Ο Π. Μαρινάκης κατηγόρησε τον Σ. Κασσελάκη ότι από τη γελοιοποίηση του αξιώματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά στην υπονόμευση του πολιτεύματος και ότι παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα.

Σχετικά με το διεθνή διαγωνισμό για τη διοίκηση του ΟΣΕ που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός λίγο μετά την τραγωδία των Τεμπών, αλλά ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα ο οργανισμός να λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε το νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών και στις αποφάσεις των αρμοδίων υπουργείων για την υλοποίησή του, χωρίς, ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το think tank της ψηφιακής μετάβασης – Ποιοι το αποτελούν (Video)

Σβίγκου: Πρέπει να φύγουν άμεσα, με εκλογές – Να σταματήσει εδώ ο κατήφορος της χώρας

ΚΚΕ: «Θα στηρίξουμε στη Βουλή την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:15