search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:42
MENU CLOSE

Οι έμμεσες αιχμές της Κεραμέως για τη «λίστα Μαΐου» με τα emails, ο Βορίδης, τα μπόνους στο δημόσιο, ο Ιανός Κασσελάκης και οι αντιδράσεις για Ζαγοράκη  

21.03.2024 06:01
kerameos- voridis – kasselakis- zagorakis- new

Καλημέρα σας

Με κάθε τρόπο και με όλες τις διαβεβαιώσεις που μπορεί να δώσει, προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση της η Νίκη Κεραμέως από το σκάνδαλο με τα emails, που ήδη έχει θέσει εκτός ευρωλίστας την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μεγάλη είναι η αγωνία της, καθότι αυτή η υπόθεση μπορεί να τερματίσει την πολιτική καριέρα της εάν αποδειχθεί ότι επί των ημερών της έγινε… ριφιφί στα προσωπικά στοιχείων των εκλογέων.

«Ούτε στον άνδρα μου δεν θα τα έδινα» λέει σε συνομιλητές της η Νίκη.

Αλλά λέει και κάτι άλλο, που μάλλον προκαλεί μία κάποια ενόχληση προς Μάκη Βορίδη μεριά. Συνηθίζει να μιλά για «λίστα Μαΐου» κι αυτό κρύβει μία παγίδα. Βλέπετε, η «λίστα Μαΐου» καταρτίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ η υπηρεσιακή είχε την ευθύνη για τη «λίστα Ιουνίου».

Οι δύο λίστες είναι διαφορετικές κατά δύο με τρεις χιλιάδες ψηφοφόρους, που εγγράφηκαν στο μεταξύ για τις δεύτερες εκλογές εκείνης της περιόδου.

Δεν είναι σαφές εάν απλά πρόκειται για ένα ρητορικό σχήμα, που παραπέμπει έτσι κι αλλιώς στην υπηρεσιακή κυβέρνηση αποκλειστικά, ή η Νίκη εννοεί ότι μπορεί να έγινε και καμιά «λαδιά» νωρίτερα της υπηρεσιακής.

Πάντως όχι μετά την 28η Ιουνίου που ανέλαβε η ίδια – αυτό την ενδιαφέρει μόνο κι όχι αν μείνει εκτεθειμένη (και) η περίοδος Βορίδη…

Μπόνους για αντιπερισπασμός

Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση έχει αγωνία για την υπόθεση. Ο έλεγχος βλέπετε θα συνεχιστεί κι αν γίνει σωστά όλα θα εντοπιστούν. Και πότε και πώς και από ποιον ή ποιους έγινε η διαρροή των στοιχείων επικοινωνίας, που χρησιμοποίησε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Και επειδή η κυβέρνηση και η Κεραμέως έχουν αγωνία ρίχνουν στο τραπέζι το ένα επικοινωνιακό όπλο μετά το άλλο: Η υπουργός Εσωτερικών φέρνει, για παράδειγμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το νομοσχέδιο για την επέκταση του μπόνους επίτευξης στόχων σε όλο το δημόσιο. Μέχρι τώρα το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά και αφορά περιορισμένο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά πλέον θα προβλέπεται για όλους, στην περίπτωση βέβαια που όντως υπάρχει η λεγόμενη υψηλή παραγωγικότητα!

Το διπλό μήνυμα

Βλέποντας την τελευταία συνέντευξη του Κασσελάκη στον Λιάγκα (πού αλλού;) και μαζεύοντας αντιδράσεις από ανθρώπους που τον παρακολουθούν με ενδιαφέρον (τον Κασσελάκη, όχι τον Λιάγκα), καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι κάπως σαν τον… Ιανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μία μπορεί να παρουσιάσει μία εξαιρετική πρόταση για την οικονομική και φορολογική πολιτική.

Και να προκαλέσει την προσοχή δύσκολων και αυστηρών κοινών, ανεξαρτήτως εάν υπάρχει συμφωνία ή διαφωνία με τις θέσεις του.

Και από την άλλη, να κάνει δηλώσεις, όπως αυτές έξω από το στρατόπεδο, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτά τα περί «Καλλιόπης», που είπε, θύμισαν τα «γαλλικά», που είχε χρησιμοποιήσει για τον Μπέο προ καιρού στο Βόλο…

Και δείχνουν ότι είναι επιρρεπής στα λάθη.

Αντιδράσεις για Ζαγοράκη

Σας ενημέρωσα χθες για τις διεργασίες περί της ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Θοδωρή Ζαγοράκη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Τα μηνύματα που φτάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι και τα καλύτερα. Εκφράζεται μία έντονη αντίδραση από κόσμο και στελέχη του Κινήματος, που ξεκινά από την απλή απορία και φτάνει έως και τη σφοδρή διαφωνία, με διάθεση έμπρακτης αποδοκιμασίας μίας τέτοιας επιλογής.

Κυκλοφορεί μάλιστα ότι εάν συμπεριληφθεί ο Ζαγοράκης στο ψηφοδέλτιο, αυτό θα προκαλέσει φυγόκεντρες δυνάμεις και από άλλους εν δυνάμει υποψήφιους. Λέγεται ότι η Μαρία Καρακλιούμη δεν έχει διάθεση να μπει στην ιστορία εάν γίνει η μεταγραφή.

Διαβάστε επίσης:

Ο… «ευρωπαϊκός πόλεμος» της ΝΔ, η άμυνα του Ζαγοράκη στον Ανδρουλάκη, η αποστολή του Παπαθεοδώρου και το sms του Κασσελάκη

Ο ασύμμετρος πόλεμος στον Κασσελάκη, το πισωγύρισμα του ΠΑΣΟΚ, ο ώμος του Χριστοδουλάκη και το νέο πρόσωπο στις περιπέτειες της Άννας Μισέλ

Ο Πλεύρης για ευρωβουλευτής, η αλλαγή με Σπυράκη, ο τοπικιστής Τριαντόπουλος, η θεατής αστυνομία και οι ελιγμοί του Ηλιόπουλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:40