search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:04
MENU CLOSE

Ο… «ευρωπαϊκός πόλεμος» της ΝΔ, η άμυνα του Ζαγοράκη στον Ανδρουλάκη, η αποστολή του Παπαθεοδώρου και το sms του Κασσελάκη

20.03.2024 06:20
KOLLAZ_KALXAS_20_3
Eurokinissi

Καλημέρα σας.

Δεν ξέρω πόσο καλό κάνουν στην κυβέρνηση αυτές οι επιθέσεις, που εξαπολύει κάθε λίγο σε ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Καταλαβαίνω την ενόχληση, τη δυσφορία, φυσικά και τη διαφορετική άποψη. Αλλά ο ορυμαγδός δηλώσεων για οτιδήποτε δυσάρεστο έρχεται από τις Βρυξέλλες, δεν βοηθά.

Πριν λίγο καιρό ήταν το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που προκάλεσε απαξιωτικά σχόλια κυβερνητικών στελεχών για την Ευρωβουλή.

Μετά ήρθε η συνέντευξη της Ευρωπαίας εισαγγελέως, που έφερε ένα κύμα επίθεσης στον ίδιο το θεσμό.

Τώρα, με αφορμή την υπόθεση (σκάνδαλο για την ακρίβεια) με τα e-mail της Ασημακοπούλου, που έφερε την ιδέα της κατάργησης του GDPR – της προστασίας των προσωπικών δεδομένων! Να καταργήσουμε δηλαδή μόνοι μας έναν ευρωπαϊκό νόμο, ένα διεθνές πλαίσιο, επειδή η Άννα Μισέλ παραβίασε τους κανόνες και η κυβέρνηση δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί! Ωραίες ιδέες…

Μπορεί στο εσωτερικό να υπάρχει η κατανάλωση, αλλά στις Βρυξέλλες όχι μόνο δεν ακούνε με κατανόηση τα όσα λέγονται στην Αθήνα, αλλά εξοργίζονται ακόμα περισσότερο. Λίγη ψυχραιμία δεν θα έβλαπτε.

Διότι δεν μπορείς να εμφανίζεται Ευρωπαίος α λα καρτ.

Στο θέμα, για παράδειγμα, με τα μη κρατικά πανεπιστήμια η κυβέρνηση έκανε επίκληση του ενωσιακού δικαίου. Αλλά σε άλλα, ούτε να ακούσει για Ευρώπη…

Το πρέσινγκ του Ανδρουλάκη και η άμυνα του Ζαγοράκη

Αφού είμαστε στα ευρωπαϊκά να σας ενημερώσω για κάποιες διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, κυρίως βέβαια με τα ευρωψηφοδέλτια.

Μαθαίνω ότι ναι μεν ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πάρει σοβαρά την ιδέα μίας υποψηφιότητας του Θοδωρή Ζαγοράκη με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και επί δεκαετία ευρωβουλευτής της ΝΔ, το… σκέφτεται! Κι όμως!

Ο Ζαγοράκης έχει ενημερωθεί εδώ και ένα μήνα από τον Γιάννη Μπρατάκο ότι δεν θα συμπεριληφθεί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Έκτοτε δεν έχει κάνει προσπάθεια να μεταπείσει το Μαξίμου (και τον ίδιο τον πρωθυπουργό), αλλά δεν χάνει και την ελπίδα του.

Η πρόταση Ανδρουλάκη τού δίνει μία διέξοδο – τον έχει στο ψηστήρι για λογαριασμό του προέδρου Νίκου ο Κύπριος ευρωβουλευτής Παπαδάκης -, αλλά με το ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί με σιγουριά μόνο τρεις έδρες, δεν τον γοητεύει η πρόταση.

Συνεργασία με Μακρόν θέλουν οι Δημοκράτες

Αισιόδοξοι είναι στο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, τους Δημοκράτες, ότι το όριο του 3% στις ευρωεκλογές είναι εφικτό.

Μάλιστα, όπως με ενημέρωσαν, ο στενός συνεργάτης του Λοβέρδου, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ταξίδεψε την Τρίτη στις Βρυξέλλες για να έχει επαφές με την ομάδα του Εμανουέλ Μακρόν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τους “Renaissance”.

Βλέπετε, οι Δημοκράτες θέλουν να δώσουν στίγμα. Και για το πώς θα κατέβουν στις ευρωεκλογές και για τις συμμαχίες την επόμενης ημέρας.

Ο Παπαθεοδώρου, ο οποίος συνοδευόταν και από την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, την Μαρία Μηλίνη, θα είναι φυσικά υποψήφιος στις 9 Ιουνίου.

Το μήνυμα του Κασσελάκη

Κατάφερε και τους αιφνιδίασε ο Στέφανος Κασσελάκης τους βουλευτές του. Ουδείς περίμενε ότι ο πρόεδρος θα έβρισκε τρόπο να δώσει ένα κάποιο… «παρών» στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Όχι, δεν έστειλε… video. Αυτά δεν είναι για τώρα που βρίσκεται στο στρατόπεδο.

Ο Κασσελάκης οφείλει να συμπεριφερθεί απέναντι στο κινητό του – όσον αφορά στα σόσιαλ μίντια – όπως έκανε ο Άντριου Γκάρφιλντ με το όπλο, στην ταινία Αντιρρησίας Συνείδησης: Αρνήθηκε μέχρι τέλους να το πιάσει στα χέρια του.

Μόνο για τα απολύτως αναγκαία πρέπει να το χρησιμοποιεί. Το έπραξε χθες, στέλνοντας το μήνυμα στους βουλευτές, μέσω… sms! Και το διάβασε στη συνεδρίαση ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας Θάνος Μωραΐτης.

Έτσι απλά και χωρίς να γίνεται φασαρία…

Σεβασμός

Καθηλωτική η παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού προχθές στην επιτροπή Αναφορών στο ευρωκοινοβούλιο και σημαντική η επιτυχία του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών να διατηρήσουν την υπόθεση ανοιχτή στις Βρυξέλλες.

Στην επιτροπή μίλησαν ή έδωσαν το παρών ευρωβουλευτές πολλών ελληνικών κομμάτων της αντιπολίτευσης – ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση.

Γι’ αυτό και καλό θα είναι να μην επιχειρείται από κανέναν να δώσει την αίσθηση ότι ενδιαφέρεται περισσότερο – δεν κάνουν καλή εντύπωση τέτοιες συμπεριφορές. Ο αγώνας της Μαρίας Καρυστιανού και του συλλόγου πέρα από δίκαιος, είναι πολύ ευρύτερος, στηρίζεται από εξαιρετικά μεγάλο μέρος της κοινωνίας και χρειάζεται όλοι οι πολιτικοί να δείχνουν σεμνότητα μπροστά στο μεγαλείο αυτών των ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Ispos για τις Ευρωεκλογές 2024: Άνοδος Ακροδεξιάς και Ευρωσκεπτικιστών – Πώς «φωτογραφίζει» την κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο

Τέμπη: Συμμόρφωση με τις διατάξεις του ενωσιακού δικαίου ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων – Χωρίς Μητσοτάκη η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής

Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου φέρνει βροχή αγωγών σε βάρος του δημοσίου – Στο επίκεντρο ο κομιστής, πώς διαπίστωσαν τη διαρροή οι απόδημοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:03