search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:36
MENU CLOSE

Ο ασύμμετρος πόλεμος στον Κασσελάκη, το πισωγύρισμα του ΠΑΣΟΚ, ο ώμος του Χριστοδουλάκη και το νέο πρόσωπο στις περιπέτειες της Άννας Μισέλ

19.03.2024 06:10
kolaz
Eurokinissi

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Καλή Σαρακοστή.

Για 13% με 14%, βαριά κιόλας, που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το λιγότερο… ασύμμετρη.

Είναι σαν να βαράς με κανόνι ένα τάγμα αποκαμωμένων στρατιωτών, που κουβαλάνε σπαθιά – ούτε καν τουφέκια.

Κανονικά, εάν ο αντίπαλος είναι τόσο πίσω (γύρω στις 20 μονάδες λένε οι δημοσκοπήσεις), όχι μόνο δεν του επιτίθεσαι, αλλά του ανοίγεις και δρόμο. Του δίνεις πολυθρόνα να καθίσει. Και του στρώνεις τραπέζι να ευχαριστηθεί για να μην (σου) φύγει ποτέ.

Αλλά όταν συγκεντρώνεις τόση πολεμική ύλη και την εξαπολύεις εναντίον του, τότε ίσως βλέπεις κάτι άλλο.

Βέβαια ακούω με ενδιαφέρον αυτά τα περί «φορολογικών παραδείσων» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κι ότι το Ντελαγουέρ είναι ένας τέτοιος.

Στο οποίο Ντελαγουέρ έχει, λέει, χαμηλή φορολογία και διάφορα τέτοια.

Αυτό που ισχύει στην Αμερική και δεν χωρά αμφιβολία καμία, είναι το “death and taxes” – μία φράση που λέει συνέχεια ο Μπραντ Πιτ στην ταινία «Συνάντησε τον Τζο Μπλακ» με την Κλερ Φορλάνι και τον Άντονι Χόπκινς.

Πάντως δεν έχει offshore το Ντελαγουέρ. Και η φορολογία εξαρτάται από το πού έχει δραστηριότητα μία εταιρία, όχι έδρα. Αλλιώς όλες οι εταιρίες θα πήγαιναν στο Ντόβερ και το Γουίλμινγκτον, να έχουν και εύκολη πρόσβαση στον Ατλαντικό!

Μακριά από κινητό

Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν μπορεί να απαντήσει ο ίδιος ο Κασσελάκης, όπως θα ήθελε σε όλα αυτά που λέγονται.

Βλέπετε είναι από την Παρασκευή στο στρατόπεδο για τη θητεία του – έστω αυτή την ολιγοήμερη θητεία.

Αν δεν απαντήσει, όλο και κάποιο θέμα καινούργιο θα ανακύπτει, υπαρκτό ή μη.

Αν πιάσει το κινητό και απαντάει από τα σόσιαλ μίντια θα του λένε ότι αντί να αφοσιωθεί στα καθήκοντα του νεοσύλλεκτου, είναι… TikToker! Μύλος…

Οι πρωταγωνιστές

Στο μεταξύ η κυβέρνηση παρακολουθεί και κάτι άλλο στο εξωτερικό: Τις αγωγές που αρχίζουν να πέφτουν από απόδημους για τα περιβόητα emails της Ασημακοπούλου.

Η Άννα Μισέλ είναι παρελθόν από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά τα απόνερα του σκανδάλου δεν πρόκειται να κοπάσουν εύκολα.

Όπως λένε οι γνωρίζοντες, όταν θα κληθούν να καταθέσουν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, θα δούμε και τι διαστάσεις θα πάρει όλο το θέμα.

Για παράδειγμα, τώρα αναζητούν την μετακλητή υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών (συνεργάτιδα του Σταυριανουδάκη, που απομακρύνθηκε), η οποία έδωσε, λέει, τα στοιχεία στον γραμματέα Αποδήμου της ΝΔ, επονομαζόμενο και… «παλαμάκια», Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Όλα αυτά στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές δεν είναι και το καλύτερο για την κυβέρνηση.

Ανησυχητικά μηνύματα

Έβλεπα το νέο γκάλοπ της Marc. Δηλαδή έβλεπα και αυτό το γκάλοπ.

Και ένα από τα συμπεράσματα είναι το εξής: Ότι το ΠΑΣΟΚ μάλλον να ξαναδεί το έργο.

Δεν γίνεται να συνεχίσει έτσι μέχρι τις εκλογές.

Χρειάζεται να διορθώσει πράγματα κοινώς.

Δεν είναι μόνο ή κυρίως ότι είναι πλέον πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ χάνοντας τη δεύτερη θέση. Είναι κι άλλα «ποιοτικά», που λέμε, στοιχεία.

Πέντε μονάδες έχασε το τελευταίο τρίμηνο στην αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες επί της αντιπολιτευτικής δράσης του. Δεν το λες και λίγο. Από 15% θετικές γνώμες έπεσε στο 10% περίπου.

Και βέβαια είναι σταθερά πίσω στην «καταλληλότητα» για πρωθυπουργός ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτή η εικόνα στη σύγκριση των δύο, εντοπιζόταν συχνά κι όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να σημειώσω.

Αλλά όλο το παζλ πλέον είναι εξόχως ανησυχητικό.

Ο ώμος του Μανώλη

Στο μεταξύ κάποιος… μάτιασε τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Πήγε ο άνθρωπος για μία τριήμερη απόδραση και είχε ατύχημα.

‘Όχι πολύ σοβαρό, αλλά αρκετό για να ταλαιπωρηθεί. Έβγαλε, που λέτε, τον ώμο του. Τον αριστερό ώμο για την ακρίβεια, ώστε να πάει ασορτί και με το… αριστερό πολιτικό προφίλ του.

Η αλήθεια είναι ότι έχει αποκτήσει ένα χρόνιο πρόβλημα λόγω του μπάσκετ.

Σαν να υπάρχει «κατάρα» του μπάσκετ στο ΠΑΣΟΚ. Αν ενθυμείστε και ο Νίκος Ανδρουλάκης που τραυματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 στις εκδηλώσεις της 3ης Σεπτέμβρη στο Ζάππειο, από το (κάτι σαν) μπάσκετ, που επιχείρησε να παίξει το έπαθε.

Ο Χριστοδουλάκης βέβαια, δεν το έπαθε τώρα από το μπάσκετ, αλλά έχει την ευπάθεια λόγω του γεγονότος ότι επί χρόνια ασχολούνταν με το άθλημα και του έχει μείνει κουσούρι.

Περαστικά να ευχηθούμε…

Διαβάστε επίσης:

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Πληθαίνουν οι αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τα e – mails – 20.000 ευρώ ζητά κάθε απόδημος

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη στα Τέμπη» – Η αναφορά για έγκλημα πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Γεραπετρίτης: Ανησυχητική η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα – Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια στης διεθνούς ναυσιπλοΐας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:30