search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:02
MENU CLOSE

Ποιοι κέρδισαν το στοίχημα «Μπελέρη, το γλουπς στον Μητσοτάκη, η υπουργοποίηση Βαρβιτσιώτη (του …Θωμά) και ο… star Κασσελάκης

16.04.2024 01:53
KALXAS_KOLLAZ_16_4

Καλημέρα σας

Είμαστε από χθες στη… «διαβολοβδομάδα», που λένε και στο μπάσκετ ή στα … Ο.Υ.Κ. Για τις ακρίβεια είναι Ομάδες Υποβρύχιων Καταστροφών, αλλά έχει καθιερωθεί το ουδέτερο, καθότι μιλάμε για σκληρές καταστάσεις.

Στα δικά μας εδώ, μιλάμε πάντως για τα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων, τα οποία πρέπει να ανακοινωθούν έως την Παρασκευή. Και φυσικά έχουν ενδιαφέρον και η ουσία και οι εντυπώσεις.

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία έκλεισε το ευρωψηφοδέλτιό της. Το ανακοίνωσε χθες ο Μητσοτάκης σε μία μεγάλη παρουσίαση, κατά την οποία έκαναν εντύπωση:

-Ο ενθουσιασμός για την υποψηφιότητα Μπελέρη, που δείχνει ότι μπάζει το πράγμα από δεξιά και πάνε να το διορθώσουν.

⁃ Η δήλωση Γιώργου Αυτιά ότι …όλος ο πλανήτης ψηφίζει ΝΔ!
⁃ Η έκπληξη με την Ελεονώρα Μελέτη, γνωστή για τους κοινωνικούς αγώνες της για την… δημοκρατία και τα κινήματα.
⁃ Και το ατελείωτο γλείψιμο στον Μητσοτάκη από όλους τους υποψήφιους.
⁃ Μα, νομίζουν ότι ο κόσμος αρέσκεται να τα ακούει;

⁃ Τώρα, σε ό,τι αφορά στην απόφαση για την υποψηφιότητα Μπελέρη, «κέρδισαν» οι υποστηρικτές της, Βορίδης, Μαρινάκης, Άδωνης και Παπασταύρου – ο οποίος έφυγε… παραμένοντας, αφού λένε ότι έχει εγκατασταθεί στο μέγαρο Σταθάτου και συνεργάζεται με τον Πρωθυπουργό για ειδικά θέματα, – ενώ «έχασαν», Σκέρτσος, Πατέλης, Γεραπετρίτης.

⁃ Στις… κερκίδες του Ωδείου Αθηνών όπου έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου, διακρίναμε δίπλα στον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, τον επικοινωνιολόγο Θωμά Βαρβιτσιώτη, οποίος -όπως ψιθυρίζουν οι διάφοροι γύρω-γύρω και δεν διαψεύδεται – ετοιμάζεται είτε να μπει στην κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές, ή να δοκιμάσει στην πολιτική ως υποψήφιος βουλευτής το 2027.

Προκριματικές μπλεξίματος

Από την άλλη, το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ότι δεν είναι μία απλή υπόθεση. Όλη μέρα χθες έψαχναν πώς θα εφαρμόσουν τα αποτελέσματα των λεγόμενων προκριματικών εκλογών που έκαναν στο κόμμα, ώστε να ταιριάξουν οι απαιτήσεις για την ποσόστωση των γυναικών, αλλά και η εκπροσώπηση των περιφερειών της χώρας, των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.

Στο μεταξύ, αναζητούνται τα πέντε πρόσωπα που θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης για το ευρωψηφοδέλτιο, κάπως σαν «κερασάκι στην τούρτα». Και επειδή με τις χθεσινές ανακοινώσεις των 35 που βγήκαν από τις προκριματικές το ποσοστό των γυναικών είναι χαμηλότερο από το προβλεπόμενο, καθώς στην πεντάδα χωράει μόνο ένας άνδρας!

Επειδή δεν υπάρχει λευκός καπνός ακόμα, αλλά ούτε και καπνός χωρίς φωτιά, η αγωνία, το ενδιαφέρον, η ανησυχία, όπως θέλετε πείτε τη, είναι εάν στους πέντε είναι και ο Γιώργος Λιάγκας.

Δεν διακινδυνεύω προβλέψεις…

Τη γλίτωσε ο Κυριαζίδης

Δεν τόλμησε να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον Δημήτρη Κυριαζίδη το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο βουλευτής  Δράμας είχε κάνει από το βράδυ της Παρασκευής ένα προσβλητικό, ομοφοβικό σχόλιο σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Μετά από περίσκεψη τριών ημερών ανακοινώθηκε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν τίθεται θέμα πειθαρχικών ποινών, διότι ο βουλευτής είπε ό,τι είπε εν τη ρύμη του λόγου.

Υποψιάζομαι ότι θα χρειαστεί να εξηγήσουν στον κ. Κυριαζίδη τι σημαίνει «εν τη ρύμη του λόγου», διότι πέρα από το ομοφοβικό σχόλιο, η επίμαχη δήλωση έγινε σε εξόχως προβληματικά ελληνικά – χρησιμοποίησε τη λέξη «σεβαζόμαστε» ο βουλευτής και έκανε το twitter να παραληρεί.

Αλλά πέρα από αυτό, βλέπω δύο λόγους που δεν τού επιβλήθηκε κάποια ποινή:  

Πρώτον, διότι εάν διαγραφόταν όποιος σκληρός δεξιός κάνει ομοφοβικά σχόλια, εκτιμώ ότι θα έδιωχναν από τη ΝΔ και τουλάχιστον έναν κάθε μέρα.

Και δεύτερον, ο Κυριαζίδης είναι και πρώην συνδικαλιστής από την αστυνομία, αλλά και από τη Μακεδονία. Και σε τούτους τους καιρούς η ΝΔ «αιμορραγεί» πολιτικά και στο σκληρό δεξιό κοινό και στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαρροές

Στο Μαξίμου ψάχνουν να βρουν ένα «βαθύ λαρύγγι» μαθαίνω, που διαρρέει πράγματα, χωρίς να έχει την… «εξουσιοδότηση».

Στο επιτελείο του πρωθυπουργού έχει προκαλέσει τον τελευταίο μήνα έκπληξη το γεγονός ότι κάποιες πληροφορίες κυκλοφορούν «αδέσποτες» και υποψιάζονται ότι κάποιος (ή κάποια) κάνει προσωπικό παιχνίδι.

Θα έχει ενδιαφέρον τι θα βγάλει η έρευνα, αλλά φοβάμαι ότι ο έλεγχος έχει χαθεί…

Ειδικό πάσο

Ο Κασσελάκης ήταν ο σταρ των Δελφών. Και η δική του παρουσία συζητείται ακόμα τέσσερις μέρες μετά την παρέμβαση που έκανε στο διεθνούς φήμης φόρουμ.

Σημειώνω το εξής ενδεικτικό: Ενώ σε όλες τις συζητήσεις η είσοδος ήταν ελεύθερη μέχρι πληρώσεως των θέσεων, που λένε, στην ομιλία του Κασσελάκη έμπαινες με… ειδικό πάσο. Τόσο ήταν το ενδιαφέρον.

Διεργασίες

Από το ΠΑΣΟΚ μου μεταφέρουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μάθει για την κινητικότητα περί της επόμενης ημέρας των ευρωεκλογών, εάν το Κίνημα δεν πιάσει ικανοποιητικό ποσοστό και βρεθεί στην τρίτη θέση.

Πρόκειται για συζητήσεις προς αναζήτηση κάποιας εναλλακτικής λύσης για την ηγεσία, λένε οι πιο κυνικοί.

Κατά προτίμηση, αναζητείται (και συζητείται) ένα νέο πρόσωπο άφθαρτο. Αν και δεν θα ήταν αναγκαίο, όπως έχει αποδειχθεί έως τώρα, η ιδιότητα του βουλευτή βοηθά.

Ε, απέναντι σε αυτά τα σενάρια, ο Ανδρουλάκης επιχειρεί να στήσει μία γραμμή Μαζινό.

Και θα αμυνθεί ακόμα κι αν το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης είναι αρκετά απογοητευτικό.

Διαβάστε επίσης:

Η απουσία Μητσοτάκη από τους Δελφούς, ο Μπελέρης, οι ανατρεπτικές θέσεις Κασσελάκη και οι ερμηνείες για Ανδρουλάκη

Η επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, το ρίσκο του Ανδρουλάκη, η έκπληξη από Κασσελάκη, η μάχη της Μακεδονίας και η έρευνα για τα ψηφιακά

Το silver alert του Μαξίμου για υπουργούς, οι tiktokers και influencers ως άγνωστος Χ των ευρωεκλογών και η κατάρα της… Εύας στο ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:59