search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:23
MENU CLOSE

Οι προβλέψεις του Αμερικανού συμβούλου Γκρίνμπεργκ, το κάζο με τον Παπανώτα, τα ζόρια στο Ελληνικό και τα εκατομμύρια στον Μυτιληναίο

19.04.2024 06:01
kalxas-12111

Καλημέρα σας  

Κάθε δυο τρεις μέρες θα έχουμε και μία δημοσκόπηση τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα και μετά, βουρ για την τελική ευθεία των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου.

Στην τελευταία της Metron analysis που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο mega, φαίνεται να παγιώνεται η διαφορά τεράστια διαφορά της ΝΔ από τον ΣυΡιζΑ και από εκεί και κάτω, όλοι κοντά και αντάμα.

Προφανώς τις δημοσκοπήσεις τις βλέπει και ο Αμερικανός σύμβουλος του Μητσοτάκη Στάνλει Γκρίνμπεργκ, ο οποίος έχει μια πρώτη γενική προσέγγιση πως η ΝΔ θα γράψει 3 μπροστά (30%) και βλέπουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ 13-14% Τον κόβω αρκετά τσιγκούνη για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τι, από εμένα…κλέβει τα ποσοστά;

Γολγοθάς

Μπορεί αυτές τις μέρες να είναι στην επικαιρότητα ο Παπανώτας, οι υποψήφιοι lifestyle, τα θαύματα του Κασσελάκη οι «ιερές συμμαχίες» και οι πόλεμοι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κοινωνία έχει το δικό της Γολγοθά – τώρα που είναι και επίκαιρο λόγω Πάσχα- αφού η ακρίβεια στα ράφια και στα καύσιμα έχουν πάρει την ανηφόρα.

Ζόρια ο Παπαθανάσης

Μιας και μιλάμε για την οικονομία σαν να υπάρχουν ζόρια στις πληρωμές που οφείλει να κάνει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και γκρινιάζουν οι υπουργοί οι οργανισμοί η τοπική αυτοδιοίκηση και γενικώς όποιος ζητάει λεφτά. Τώρα αυτό συμβαίνει γιατί ο υπουργός δεν του αρέσει να υπογραφεί, η το ταμείο είναι μείον;

Ζόρια και στο Ελληνικό

Μα, ζόρια στο ταμείο δεν έχει μόνο υπουργός Παπαθανάσης εδώ ολόκληρη Lamda development τα φέρνει δύσκολα στο ελληνικό μαθαίνω. Όλο διαβάζουμε ότι πουλάνε διαμερίσματα βίλες, διαβάζουμε διθυράμβους σε ρεπορτάζ αφιερώματα στα τηλεοπτικά δελτία – σκληρή δημοσιογραφία ε;;- Αλλά κάτι δεν πάει καλά. Οι τράπεζες έφυγαν δεν θα εγκατασταθούν στα γραφεία, κανένα σχολείο δεν θα φτιάξει παράρτημα, το εμπορικό κέντρο δεν φαίνεται να είναι σε προτεραιότητα. Μόνο ουρανοξύστης έχει πάρει το δρόμο του. Και πολλοί αναρωτιούνται – και στο Μαξίμου σιγά-σιγά — μα τι κάνουν οι επικεφαλής του Project; βόλτες με κότερο;

Υπάρχουν όμως κάποιοι άλλοι μάνατζερ και μέτοχοι που …πλέουν στα εκατομμύρια.

Για παράδειγμα στον όμιλο Μυτιληναίου, είναι ενθουσιασμένοι γιατί με το deal που έγινε με την Δ.Ε.Η. θα εισπράξει ο όμιλος σύμφωνα με υπολογισμούς, γύρω στα 600 εκατομμύρια για δύο χρόνια- για την ΔΕΗ δεν ξέρω-δεν τα λες και λίγα και σ’ αυτό να προσθέσεις και την χρηματιστηριακή δυνατότητα που δίνει αυτή η δουλειά στον όμιλο και στους στόχους του.

Η πόλωση ενισχύει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

Από τη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis επιβεβαιώθηκαν οι αναμενόμενες τάσεις για τις οποίες σας είχαμε προϊδεάσει εδώ και καιρό.

Πρώτον, ότι η όξυνση βοηθάει κατά βάση τα δύο μεγάλα κόμματα. Και όντως, καταγράφεται μία ενίσχυση, έστω και μικρή, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, ότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ξεμένει από καύσιμα. Σημειώνει απώλεια δυνάμεων.

Τρίτον, ότι η θεαματική στροφή Κασσελάκη προς το κέντρο, αφήνει πεδίο στη Νέα Αριστερά, που εντοπίζεται ξανά πάνω από 3%.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση μόλις στο 56%, σε αντίθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν μεγαλύτερη. Όπερ σημαίνει ότι έχει πρόσβαση σε μία πιο… οικεία δεξαμενή και εφόσον καταφέρει αυτό το ποσοστό να το πάει σε πιο «λογικά» επίπεδα, τότε ο πήχης πάει στην επίδοση των περσινών εθνικών εκλογών.

Το περίκλειστο κόμμα

Το μεγάλο ερώτημα και από τη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Σαν να χάθηκε η ευκαιρία των ανοιγμάτων και των συμμαχιών που θα του έδιναν ένα ηγεμονικό ρόλο στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Η πολιτική του περίκλειστου κόμματος, δεν αποδίδει.

Κάποιοι αναφέρουν ως παράδειγμα ότι θα μπορούσε κάλλιστα να απευθυνθεί ο Ανδρουλάκης στον Πέτρο Κόκκαλη, αντί να φλερτάρει συγκυριακά και χωρίς νόημα με τη Νέα Αριστερά και στο τέλος να φτάνει στη λύση Ζαγοράκη.

Διαβάστε επίσης:

Οι εκπλήξεις του Κασσελάκη, το ιερό ραντεβού του Παπασταύρου με Ιερώνυμο και οι «επιτυχίες» Σκυλακάκη

Καιρίδης «χωρίς σύνορα», η «κόντρα» Μπελέρη – Πύρρου, οι εκπλήξεις Ανδρουλάκη, το γαλάζιο άγχος με τον πιστό Κασσελάκη και η Δαμανάκη

Ποιοι κέρδισαν το στοίχημα «Μπελέρη, το γλουπς στον Μητσοτάκη, η υπουργοποίηση Βαρβιτσιώτη (του …Θωμά) και ο… star Κασσελάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:22