search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:01
MENU CLOSE

Μήνυμα συμφιλίωσης μετά τις αναταράξεις: Κοινή επίσκεψη Ιερώνυμου-Μητσοτάκη στη Θήβα – Στο υπουργείο Παιδείας το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος

22.04.2024 20:15
ieronymos mitsotakis

Κοινή επίσκεψη στη Θήβα πρόκειται να πραγματοποιήσουν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την προσεχή Παρασκευή.

Με αφορμή επίσκεψη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, η κοινή εμφάνιση αναμένεται να δώσει μήνυμα ομαλοποίησης των σχέσεων με την Εκκλησία, καθώς η νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έφερε ένταση και «ιερό εμπάργκο» στα πολιτικά πρόσωπα που τάχθηκαν υπέρ της ισότητας στον γάμο.

Αποκορύφωμα αυτής της έντασης ήταν η επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη από υποψήφια βουλευτής στη περιφέρεια Καβάλας, με το κόμμα της Νίκης.

Σημειώνεται πως με ικανοποίηση το Μέγαρο Μαξίμου άκουσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος μετά το περιστατικό αυτό, είπε πως η Εκκλησία δεν εκδικείται.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της», τόνισε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, στην πρώτη του επίσκεψη από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, η συνάντηση θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας για τα ΜΟΕ – Eπόμενο ραντεβού στην Άγκυρα

Μενδώνη για Νίσυρο: Διαψεύδει την ύπαρξη καταγγελιών για τον αρχαιοφύλακα από το 2021

Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Λυγγερίδη: Θα αποδοθεί δικαιοσύνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:48