search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:36
MENU CLOSE

Πιτόγυρο… διαίτης; Κι όμως γίνεται!

08.05.2017 13:49
Αυτός είναι ο διαιτητής του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - Media

 

Πρόκειται για μια αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, που έχει αποκτήσει πλέον διεθνή φήμη, αφού οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας δεν παραλείπουν να το δοκιμάσουν. Ο λόγος για το παραδοσιακό σουβλάκι, το οποίο απολαμβάνουμε συχνά και σε πολλές διαφορετικές μορφές.

Ουσιαστικά, είναι ένα είδος γρήγορου-πρόχειρου φαγητού, το οποίο όταν καταναλώνεται σε μεγάλη συχνότητα και ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη «περιττών» θερμίδων και αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ όσοι βρίσκονται σε δίαιτα ή προσέχουν τη διατροφή τους, το θεωρούν συνήθως «παχυντικό» και «απαγορευμένο».

Ωστόσο, όπως ισχύει για όλα τα τρόφιμα, το σουβλάκι μπορεί να καταναλώνεται περιστασιακά, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Μάλιστα, η ποικιλία επιλογών που μας προσφέρει, παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξουμε μια πιο …ελαφριά εκδοχή του, περιορίζοντας έτσι τη συνολική πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων.

Συνεπώς, όταν παραγγέλνετε σουβλάκι, προτιμήστε κοτόπουλο ή κλασσικό χοιρινό καλαμάκι αντί για γύρο ή κεμπάπ και ζητήστε η πίτα σας να είναι αλάδωτη. Επιπλέον, επιλέξτε τζατζίκι ή κάποια σως γιαουρτιού αντί για σάλτσες με βάση τη μαγιονέζα και φροντίστε να το συνοδεύσετε με σαλάτα, ώστε να χορτάσετε πιο εύκολα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:36