search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:54
MENU CLOSE

Bloomberg: Σχέδιο δεκαπλασιασμού των Κινέζων τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα

09.05.2017 08:40
Bloomberg: Σχέδιο δεκαπλασιασμού των Κινέζων τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα - Media

 

Η Fosun International είναι μέρος του Ομίλου που σκοπεύει να μετατρέψει την περιοχή του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό σε μια από τις μεγαλύτερους και καλύτερες της Ευρώπης.

Η Fosun διαθέτει μετοχές στο ταξιδιωτικό γραφείο Thomas Group και, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της εταιρείας, θα αρχίσουν να φτιάχνουν πακέτα τα οποία θα στοχεύουν συγκεκριμένα στην προσέλκυση των Κινέζων πολιτών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης της Κίνας, περίπου ενάμιση εκατομμύριο πολίτες θα ταξιδεύουν μεσοπρόθεσμα στην Ελλάδα σε ετήσια βάση.

Ο αριθμός αυτός είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από τους μόλις 150 χιλιάδες Κινέζους τουρίστες που ήρθαν στη χώρα μας κατά το 2016. Συνολικά οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας κατά το 2016 ανήλθαν σε 28.1 εκατομμύρια ενώ τα κέρδη από τον συγκεκριμένο κλάδο ξεπέρασαν το 25% του συνολικού ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Fosus, στα πλάνα τους είναι η απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα και εν τέλει, η εισαγωγή απευθείας πτήσεων από το Πεκίνο και τη Σαγκάη στη Αθήνα ώστε να εξυπηρετούνται τα εκατομμυρία.

Μάλιστα ο Jim Jiannong Qian μίλησε με θετικά λόγια την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τη δεδομένη χρονική στιγμή, δηλώνοντας πως είναι σε κατάσταση ανάρρωσης και προσφέρεται για επενδύσεις.

Η Fosun έχει επενδύσει ήδη, είτε άμεσα είτε έμμεσα, πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία μέσω της Folli Follie και του Club Med. «Αν μπορείς να βοηθήσεις την οικονομία να αναπτυχθεί τότε δημιουργείς και νέες θέσεις εργασίας για όλους».

Η εταιρεία δεν αποκλείει την μελλοντική ενασχόληση της με κάποια από τις ελληνικές τράπεζες ενώ έχει ήδη καταθέσει πρόταση για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Μάλιστα, ο Qian ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε όριο στα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε στην ελληνική οικονομία, αρκεί να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία».

Πηγή: Bloomberg

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:53