search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:34
MENU CLOSE

Ταγιάνι σε Ερντογάν: Η Τουρκία να κατευνάσει τις ανησυχίες για θανατική ποινή κι ελευθερία του Τύπου

25.05.2017 19:07
Ταγιάνι: Στο μεταναστευτικό δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της - Media

 

Η Τουρκία πρέπει να κατευνάσει τις ανησυχίες που υπάρχουν στην Ευρώπη σχετικά με το ζήτημα της θανατικής ποινής και την ελευθερία του Τύπου στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Είχαμε μια μακρά, ειλικρινή και χρήσιμη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, κατά την οποία η Τουρκία επιβεβαίωσε την απόφασή της να γίνει μέλος της ΕΕ», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι. «Υπογράμμισα στον Τούρκο Πρόεδρο ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης», ανέφερε στη συνέχεια ο Α. Ταγιάνι και πρόσθεσε ότι για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα δύο σημαντικότερα θέματα είναι η μη επαναφορά της θανατικής ποινής και η ελευθερία του Τύπου.

«Ζήτησα από τον Τούρκο Πρόεδρο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες της Ευρώπης», ανέφερε τέλος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42