search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:25
MENU CLOSE

Τραμπ: Tο Κατάρ να πάψει να χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις

10.06.2017 14:35
Η επιστολή παραίτησης του Τζίμη Πανούση από την Εθνική Τράπεζα -  Έπαιρνε 10.683 δρχ. το μήνα  - Media

Παρενέβη σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα του οικονομικού αποκλεισμού του Κατάρ, ζητώντας από το Αραβικό κράτος «να σταματήσει την στήριξη που παρέχει σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Την παρέμβαση του Τραμπ  χαιρέτησαν Σαουδική Αραβία και Μπαχρέιν, παρόλο που οι χώρες αρνήθηκαν να χαλαρώσουν τις πιέσεις προς το Κατάρ, που ζήτησε η Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ την περασμένη Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι δεσμεύεται να δράσει «αποφασιστικά και γρήγορα» για «να κλείσει όλες τις πηγές χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Από την πλευρά τους τα Αραβικά Εμιράτα, επαίνεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο για την επικριτική στάση απέναντι στη Ντόχα κατηγορώντας την «ως τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της τρομοκρατίας».

Την ίδια ώρα ωστόσο, το Πεντάγωνο και ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, προειδοποιούσαν για τις στρατιωτικές, εμπορικές και ανθρωπιστικές επιπτώσεις που θα έχει ο αποκλεισμός του εμιράτου για τους κατοίκους του Κατάρ, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους που ζουν στη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42