search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:54
MENU CLOSE

Aλλάζει σελίδα ο ΔΟΛ

12.06.2017 06:19
Aλλάζει σελίδα ο ΔΟΛ - Media

 

Καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών στα media, με άξονα τις αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ αλλά και στο Mega. Η απόφαση που θα αναδεικνύει τον εφοπλιστή ως νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ αναμένεται να εκδοθεί ως το τέλος Ιουλίου. Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης στο Πτωχευτικό ορίστηκε για τις 3 Ιουλίου και μόνο όταν εκδοθεί η απόφαση θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού.

Το διάστημα αυτό, και κυρίως μετά τη μεταβίβαση, θα ξεκινήσει ο ουσιαστικός έλεγχος επί των οικονομικών στοιχείων της ΔΟΛ ΑΕ και των θυγατρικών. Ξεχωριστά σημεία έρευνας είναι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας «Εκτυπώσεις Ίρις» και του πρακτορείου διανομής «Άργος».

Ως και σήμερα δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για το μέλλον του ΔΟΛ και των θυγατρικών του. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την πρωτοβουλία και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση, ο οποίος είναι από τα πρόσωπα που κράτησαν ανοικτό το «Βήμα», και τον Παναγιώτη Λάμψια, διευθυντή των «Νέων». Ο επιχειρηματίας ζήτησε να γίνουν οι προετοιμασίες για την επαναφορά της εταιρείας και επισήμανε, μιλώντας για τα έντυπα της εταιρείας, πως προϋπόθεση είναι η βιωσιμότητά τους. Δεν υπήρχε καμιά αναφορά σε πρόσωπα ή σε άλλους σχεδιασμούς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Δεδομένο είναι πως μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης πορεύεται με τις εφημερίδες που εκδίδει, την «Ελευθερία του Τύπου» και την κυριακάτικη έκδοσή της. Επίσης πρέπει να επισημανθεί πως η απόκτηση του ΔΟΛ με αυτήν τη διαδικασία σημαίνει πως η επιχείρηση δεν έχει βάρη από δάνεια, ούτε εργαζόμενους. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τα υφιστάμενα έντυπα και τα ΜΜΕ που θα αποκτήσει ο επιχειρηματίας δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν άμεσα. Ρόλο στις εξελίξεις, σε επίπεδο διοίκησης, θα έχει η Εύη Κουτσαυτάκη, ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη με ειδίκευση στα οικονομικά και πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΪ.

 

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42