search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:31
MENU CLOSE

Το «μαγικό» για να διαπιστώσετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο

13.11.2017 17:09
Το «μαγικό» για να διαπιστώσετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο - Media

 

Έχει συμβεί σε όλους μας -τουλάχιστον, όσους τρώμε αυγά: ανοίγουμε την πόρτα του ψυγείου και αναρωτιώμαστε αν τα αυγά που βρίσκονται στη θήκη της πόρτας είναι φρέσκα ή αν έχουν μπαγιατέψει.

Επειδή συνήθως αγοράζουμε τα αυγά σε ποσότητα, είναι πιθανό να έχουμε ξεχάσει πόσο καιρό τα έχουμε στο ψυγείο, ωστόσο υπάρχει ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσουμε αν είναι κατάλληλα για φαγητό ή όχι.

Τι κάνουμε:

Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα το αυγό. Αν αυτό βυθιστεί και ακουμπήσει τον πάτο της μικρής κατσαρόλας, τότε είναι φρέσκο και κατάλληλο για να φαγωθεί.

Αν πάλι βυθιστεί και δεν φτάσει μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, σημαίνει ότι πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, αν επιπλεύσει στο νερό, τότε είναι μπαγιάτικο. Μάλιστα, ο λόγος που επιπλέει είναι αέρια που έχουν μαζευτεί μέσα από το κέλυφος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42