search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:29
MENU CLOSE

Μετρώντας πληγές από την κακοκαιρία (Photos, Video)

17.11.2017 10:13
Μετρώντας πληγές από την κακοκαιρία (Photos, Video) - Media

 

 
Μετά τα θανατηφόρα πλημμυρικά φαινόμενα που σάρωσαν την Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, την Παρασκευή ήταν η σειρά του Κερατσινίου να νοιώσει την οργή της καταιγίδας, αλλά και τις συνέπειες της αλόγιστης ανθρωπογενούς παρέμβασης.
 
Δρόμοι-ποτάμια, πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια, αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων, αλλά και για απεγκλωβισμό ατόμων που παγιδεύτηκαν σε οχήματα και σπίτια συνέθεσαν το σκηνικό της πρωινής καταιγίδας που σάρωσε την Αττική.
 
Τελικά, αργά το μεσημέρι έγινε εφικτό να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικότατους οδικούς άξονες, όπως στην οδό Πειραιώς, τη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα καθώς και στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου.

Σε συναγερμό ο Πειραιάς
Η καταιγίδα έθεσε σε κατάσταση συναγερμού όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.
 
Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά.
 
Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους. Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά κάλεσε επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Έρευνες για τους αγνοούμενους
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τους 6 αγνοούμενους τα ίχνη των οποίων χαθήκαν μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Δυτική Αττική. 
 
Παράλληλα, εκκληση στους πολίτες να μην πίνουν νερό, πριν διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την καταλληλότητα των υδάτων απευθύνει ο Δήμος Μάνδρας, αν και αποκαταστάθηκαν γύρω στις 10 το πρωί τα προβλήματα στο μισό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, σύντομα όλο το δίκτυο θα είναι ξανά λειτουργικό, ενώ οι πολίτες εξυπηρετούνται προς το παρόν με νερό που διανέμεται από το Δήμο και την Περιφέρεια Αττικής. 
 
Σημειώνεται ότι πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Μενίδι όπου κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:27