search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:03
MENU CLOSE

Αλλάζει στάση η Κομισιόν στο θέμα των γραπτών δεσμεύσεων;

11.11.2011 14:47
Αλλάζει στάση η Κομισιόν στο θέμα των γραπτών δεσμεύσεων; - Media

Ο διορισμός του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού, ίσως τροποποιήσει την απαίτηση της Κομισιόν για γραπτές δεσμεύσεις από τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο διορισμός του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού, ίσως τροποποιήσει την απαίτηση της Κομισιόν για γραπτές δεσμεύσεις από τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, ερωτηθείς σχετικά την Παρασκευή, απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια : «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το σχολιάσω αυτό. Πρέπει να το ελέγξω και θα σας ενημερώσω. Συγνώμη που δεν μπορώ να σας απαντήσω» είπε.

Ο Ο. Μπαγί τόνισε: «H έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», τόνισε για να προσθέσει στη συνέχεια: «Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι τα δύο κόμματα που θα σχηματίσουν την νέα κυβέρνηση θα επιβεβαιώσουν τις ελληνικές δεσμεύσεις. Τώρα, που έχουμε νέο πρωθυπουργό που θα λάβει την υποστήριξη των δύο κομμάτων, πρέπει να ελέγξω με τις πολιτικές μας αρχές αν παραμένει ως προϋπόθεση ή αν αρκεί η ψήφος εμπιστοσύνη, ως ισχυρή στήριξη κι από τα δύο κόμματα.».

Τέλος, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, με σημερινές του δηλώσεις. εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα ελληνική κυβέρνηση και επανέλαβε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει το διαμελισμό της Ευρωζώνης: «Η λύση δεν είναι να διασπάσουμε την Ευρώπη, αλλά να την φέρουμε ακόμα πιο κοντά», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42