21/01/2019 20:53:27

Καμπούλ: Οι δυο Έλληνες πιλότοι περιγράφουν τις δραματικές στιγμές και συγκλονίζουν (Video)

Καμπούλ: Οι δυο Έλληνες πιλότοι περιγράφουν τις δραματικές στιγμές και συγκλονίζουν (Video)  - Media

12 ώρες τρόμου έζησαν οι δυο Έλληνες πιλότοι στην Καμπούλ. Ο Βασίλης Βασιλείου και ο Μιχάλης Πουλικάκος βρέθηκαν υπό την απειλή των Ταλιμπάν που αιματοκύλησαν το Intercontinental. 

Ο Βασίλης Βασιλείου ήταν ο μοναδικός που σώθηκε από τον 5ο όροφο του ξενοδοχείου στην Καμπούλ. Και όλα δείχνουν πως είναι εκείνος που θεωρήθηκε «νεκρός».

«Ενώ εγώ βρήκα σώος από τις 09:00, δεν είχαμε καμία επικοινωνία με τον Βασίλη μέχρι τις 12:00. Δόθηκε στη λίστα αγνοουμένων και ίσως έτσι έγινε το μπέρδεμα», είπε ο Μιχάλης Πουλικάκος όταν οι δυο Έλληνες πιλότοι ρωτήθηκαν αν υπάρχει Έλληνας νεκρός στην Καμπούλ.

O Μιχάλης Πουλικάκος

Μιχάλης Πουλικάκος: Στον 5ο πέθαναν όλοι εκτός από τον Βασίλη

Ο Μιχάλης Πουλικάκος ήταν στο λόμπι του ξενοδοχείου τη στιγμή της εισβολής των Ταλιμπάν. Μπήκαν από την κουζίνα είπε. Ήταν οκτώ και οπλισμένοι. Άρχισαν να πυροβολούν στο εστιατόριο και το λόμπι.

Μόνο εκεί σκότωσαν 10 ανθρώπους. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 19 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Οι εκτιμήσεις είναι πως θα είναι πολύ μεγαλύτερος.
Ο Έλληνας πιλότος περιγράφει πως όλοι «τρέξαμε στα δωμάτια και καλυφθήκαμε. Μας κυνήγησαν, έσπαγαν τις πόρτες του δωμάτιου και σκότωναν όποιον ήταν μέσα». Ο ίδιος, ενώ κάθε φορά που βρίσκεται στην Καμπούλ μένει στον 5ο όροφο του Intercontinental, αυτή τη φορά ήταν στον 4ο.

Η αλλαγή αυτή του έσωσε τη ζωή. Κανείς απ’ όσους έμεναν στον 5ο όροφο δεν επέζησε, εκτός από τον Βασίλη Βασιλείου!

Ο Βασίλης Βασιλείου

Βασίλης Βασιλείου: Σκότωναν και γελούσαν

Ο δεύτερος Έλληνας πιλότος, ο Βασίλης Βασιλείου, έζησε ακόμη πιο δραματικές πηγές. Γιατί είδε τους τρομοκράτες να μπαίνουν στο δωμάτιό του, να πυροβολούν το διπλανό κρεββάτι και να παραμένουν εκεί για ώρες.

Όταν άκουσε θορύβους από τον διάδρομο του ορόφου και είδε 10 από τους σεκιούριτι του ξενοδοχείου να τρέχουν προς τον γειτονικό λόφο, κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

 «Έσπασαν την πόρτα του δωματίου με βαρύ αντικείμενο και άφησαν πυρομαχικά. Μετά ήρθαν στο δικό μου δωμάτιο» περιγράφει.

Τη στιγμή που απειλούνταν η ζωή του, είχε η διαύγεια να κάνει κινήσεις που θα μπέρδευαν τους τρομοκράτες. Άνοιξε τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται πως είχε δραπετεύσει. Πέταξε στο δωμάτιο σεντόνια και έβαλε το στρώμα του εντός κρεβατιού στην πόρτα.

Μετά «πήρα το δεύτερο κρεβάτι, το σήκωσα και μπήκα από κάτω. Το κρατούσα 10 εκατοστά από το έδαφος. Μπήκαν στο δωμάτιό μου τρία άτομα. Ο αρχηγός τους, ένας κοντός άνθρωπος, πήρε στο μπαλκόνι κι άρχισε να πυροβολεί. Ο ένας σήκωσε το κρεβάτι και πυροβόλησε. Ήταν το διπλανό όχι το δικό μου».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.