23/08/2019 15:56:33

Κοκός: Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από το όνομα

Κοκός: Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από το όνομα - Media

 

Θέση για το Σκοπιανό πήρε, μαζί με όλους τους υπόλοιπους, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος και εύχεται στη πολιτική ηγεσία να επιτύχει τη δύσκολη ισσοροπία

Η ανακοίνωσή του:

«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή, όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. 
Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος. Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την  θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών.
Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματα.
Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.