29/03/2020 06:15:55

Λαζαρίδης: Στη Βουλή αποδείχτηκε η σκευωρία της κυβέρνησης

Λαζαρίδης: Ο νόμος και η τάξη επανέρχονται στη χώρα - Media

 

Τη βεβαιότητα ότι η «σκευωρία της Κυβέρνησης» στο σκάνδαλο Novartis αποδείχθηκε περίτρανα στη Βουλή εξέφρασε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο epsilontv, o Μακάριος Λαζαρίδης είπε: «Η Κυβέρνηση διχάζει και πολώνει το πολιτικό κλίμα. Απεναντίας η Νέα Δημοκρατία έχει στρέψει την προσοχή της στο μέλλον και στα προβλήματα των πολιτών, τα οποία είναι μεγάλα».

Τόνισε μάλιστα ότι από την αρχή η Νέα Δημοκρατία «είπε όλοι και όλα στο φως και για αυτό ήταν υπέρ της προκαταρκτικής» και συνέχισε: «όσες προτάσεις έχει φέρει η Κυβέρνηση για σύσταση επιτροπών η Ν.Δ. της έχει υπερψηφίσει. Δεν έχει να κρύψει τίποτα. Η Κυβέρνηση κάνει το αντίθετο".

«Σκάνδαλο»

Ο κ. Λαζαρίδης εξήγησε πως «στήθηκαν 10 κάλπες αντί για 11, καθώς  η Κυβέρνηση προστατεύει τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος το 2015 δεν εξέδωσε το δελτίο τιμής των φαρμάκων». 

«Το θέμα της Novartis είναι πράγματι ένα σκάνδαλο, το οποίο αφορά γιατρούς και υπερσυνταγογράφηση. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία χρόνια για αυτό; Απολύτως τίποτα. Το 2014 είχαμε μηνιαίως 5,3 εκατ. συνταγογραφήσεις, ενώ το 2016 εκτοξεύτηκαν στα 6,3 εκατ.».

Υπενθύμισε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε απέναντι στις προσπάθειες της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης».

Τέλος, ο Μακάριος Λαζαρίδης υπενθύμισε σε όλους εκείνους που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο και μιλάνε για την ανάγκη αλλαγής του νόμου «περί ευθύνης υπουργών», ότι την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2006 για την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος την υποστήριξαν μόνο 9 βουλευτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.