15/09/2019 13:55:59

Χαλαρώνουν οι όροι για την παραχώρηση του αιγιαλού σε ιδιώτες

Χαλαρώνουν οι όροι για την παραχώρηση του αιγιαλού σε ιδιώτες - Media

 

Η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου προανήγγειλε τη χαλάρωση των υφιστάμενων αυστηρών όρων για την παραχώρηση του αιγιαλού σε ιδιώτες, κάτι που προβλέπεται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν.2971/2001).

Όπως είπε, σύντομα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, με το οποίο «θα επιτρέψουμε ορισμένες χρήσεις με αυστηρούς όρους και συγκεκριμένα πλαίσια και θα χαλαρώσουμε ορισμένες πλευρές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να γίνει πιο αυστηρό, υπό την έννοια ότι θα εφαρμόζεται»!

Επί της ουσίας το υπουργείο Οικονομικών προωθεί το ξεπούλημα του αιγιαλού σε επιχειρηματίες, επιτρέποντας τους να εκμεταλλεύονται τις παραλίες με ομπρέλες, καθίσματα, μπαρ, εξέδρες συναυλιών κ.ά., αναγκάζοντας τον κόσμο να πληρώνει χρυσάφι... ένα απλό μπάνιο. Και όλα αυτά για να εισπράττει το Δημόσιο ένα... υποτυπώδες ενοίκιο, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία» με την υπόθεση σκάνδαλο της παραχώρησης της παραλίας της Ψαρούς στη Μύκονο στο κέντρο Nammos.

«Στόχος μας είναι η επικαιροποίηση και η απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου για τον αιγιαλό με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. 
Όπως διευκρίνισε, «η απόλυτη απαγόρευση είχε ως αποτέλεσμα την ανομία, γι’ αυτό θα επιτρέψουμε ορισμένες χρήσεις με αυστηρούς όρους και συγκεκριμένα πλαίσια και, αν μου επιτρέπετε την παραδοξολογία, θα χαλαρώσουμε ορισμένες πλευρές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να γίνει πιο αυστηρό, υπό την έννοια ότι θα εφαρμόζεται».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.