20/05/2019 10:49:49

Θεοδωράκης για Καμμένο: Οι εξαλλοσύνες δεν βοηθούν

Θεοδωράκης για Καμμένο: Οι εξαλλοσύνες δεν βοηθούν - Media

 

Αυστηρή κριτική στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τα όσα είπε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στο σκοπιανό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος είναι πρόβλημα του κ.Τσίπρα, δεν είναι πρόβλημα δικό μου, και φοβάμαι ότι είναι και πρόβλημα της χώρας. Γιατί είτε ως πολιτικός, είτε ως Υπουργός Αμύνης, τα πράγματα που κάνει δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Οι εξαλλοσύνες του και οι υπερβολές του, είτε με στολή παραλλαγής, είτε με κοστούμι πολιτικού, μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Όσον αφορά στο σκοπιανό, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού. Οι συνομιλίες, όπως ξέρετε, είναι συνεχείς, οι συνομιλίες των πολιτικών προσώπων αλλά και οι συνομιλίες ομάδων εμπειρογνωμόνων. Μας ενημέρωσε, λοιπόν, αναλυτικά και ελπίζω ειλικρινά. Του επανέλαβα τη δική μας άποψη, την οποία ξέρετε και νομίζω ότι οι επόμενες βδομάδες θα είναι καθοριστικές για τη λύση ή όχι του προβλήματος».

Ο κ. Θεοδωράκης προσέθεσε ότι ο κ. Κοτζιάς «με ενημέρωσε και για τη σχέση μας με την Αλβανία. Το μεγαλύτερο μέρος όπως φαντάζεστε ήταν για την πΓΔΜ και μιλήσαμε και για τα ελληνοτουρκικά. Υπάρχει μία διάθεση, νομίζω, τουλάχιστον στα ελληνοτουρκικά να μην αφήσουμε έναν χώρο διχασμού στην Ελλάδα και να πιστέψει ο Ερντογάν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για μεγαλύτερα παιχνίδια.

Δεν θέλω να κάνω κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης μέχρι τη σύλληψη των δύο. Όπως έχω πει, αυτό που προέχει είναι η επιστροφή των δύο παιδιών στην πατρίδα και μετά να λύσουμε τις όποιες διαφορές μας για τα λάθη που γίνονται στην αμυντική πολιτική της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.