search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:28
MENU CLOSE

Σκληρή καταστολή των φοιτητών στη Γαλλία – «Ντου» των ΜΑΤ σε υπό κατάληψη πανεπιστήμιο (Videos)

10.04.2018 14:23
Σκληρή καταστολή των φοιτητών στη Γαλλία - «Ντου» των ΜΑΤ σε υπό κατάληψη πανεπιστήμιο (Videos) - Media

 

Σκηνές που θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα εκτυλίχθηκαν στο πανεπιστήμιο της Ναντέρ στο Παρίσι, όταν τα γαλλικά ΜΑΤ επιχείρησαν να εκκενώσουν το κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη από φοιτητές.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, και ενώ στο εν λόγω κτήριο του πανεπιστημίου οι φοιτητές, που τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις κατά των μεταρρυθμίσεων Μακρόν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση.

Η εισβολή των δυνάμεων καταστολής πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική έκκληση των αρχών του Ιδρύματος και είχε ως αποτέλεσμα 7 συλλήψεις. Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τοπικό αστυνομικό τμήμα με αίτημα την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

 

 

 

Η Γαλλία συνταράσσεται από ένα μεγάλο κύμα κινητοποιήσεων και απεργιών κατά των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν. Στις κινητοποιήσεις πρωτοστατούν οι εργαζόμενοι σε οργανισμούς του Δημοσίου που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, όπως οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, ενώ μαζικά συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στην Air France.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:28