search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:46
MENU CLOSE

Ντοκουμέντο: Τα τελευταία λόγια του σμηναγού Μπαλταδώρου πριν την πτώση

13.04.2018 14:21
Συναγερμός στη Γαλλία: Χάθηκε το στίγμα Mirage - Φόβοι για συντριβή - Media

 

Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ στην τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα ανοιχτά της Σκύρου, όταν το Mirage 2000-5 που πιλοτάριζε ο σμηναγός της 331ης Μοίρας Παντώς Καιρού κατέπεσε στη θάλασσα, σκοτώνοντας τον χειριστή του, προστίθεται με τα όσα αποκάλυψε ο πιλότος του δεύτερου μαχητικού, ο οποίος σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Epsilon TV, ο πιλότος του δεύτερου Mirage επέστρεψε στην 135 Σμηναρχία Μάχης έντονα ταραγμένος και εξετάστηκε αμέσως από τον γιατρό της βάσης. Οι συνάδελφοί του, σοκαρισμένοι κι εκείνοι με τα όσα είχαν συμβεί, τον ρώτησαν τι έγινε. Τους αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον αρχηγό της αποστολής, τον Γιώργο Μπαλταδώρο.

«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», του είπε ο 34χρονος σμηναγός. Και εκείνος του απάντησε: «Βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω». Ήταν η τελευταία τους συνομιλία. Μετά, έχασε την επαφή με το Mirage του άτυχου σμηναγού. Η απόφασή του να κάνει ανάβαση, ήταν εκείνη που, την τελευταία στιγμή, του έσωσε τη ζωή.
 
Μεταξύ 12:30 με 12:45 ειδοποιήθηκαν τα στελέχη της βάσης να στείλουν πλωτό για να ερευνήσει το σημείο και να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του Έλληνα πιλότου, ωστόσο το πλωτό με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε στο σημείο της συντριβής την ώρα που Super Puma είχε ήδη εντοπίσει τα συντρίμμια και τη σορό του Γιώργου Μπαλταδώρου.
 
Πληροφορίες: Epsilon TV
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42