21/10/2020 07:36:50

Εξοντωτικές οι ποινές για ΠΑΟΚ αν δεν κατέβει στον τελικό κυπέλλου

Η πρώτη αντίδραση Σαββίδη στην πρόσκληση Μελισσανίδη να δούνε μαζί τον τελικό στο ΟΑΚΑ - Media

 

Ο «δικέφαλος του Βορρά» θα πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά, αν προτίθεται να μην παραστεί στο ραντεβού της 12ης Μαΐου.

Αναφορικά με την πολύ σοβαρή υπόθεση της ενδεχόμενης μη συμμετοχής του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συμβεί ο Γιώργος Σαββίδης νωρίτερα, ο Άρης Ασβεστάς τόνισε στον Sport-fm πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε… διάλυση για τον «δικέφαλο του Βορρά», καθώς οι ποινές που προβλέπονται είναι κάτι παραπάνω από εξοντωτικές!

Προβλέπεται, λοιπόν, υποβιβασμός στη Β' Εθνική, αποκλεισμός από την Ευρώπη για δύο χρόνια και πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ!

Ειδικότερα, στο Άρθρο 43 του ΚΑΠ περί: «Αποχώρηση ομάδας - Διακοπή αγώνα - Παραίτηση - Ποινές ομάδων», αναφέρονται τα εξής:

«Απαγορεύεται η παραίτηση των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α' και Β' Εθνικών κατηγοριών, από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων. Ομοίως απαγορεύεται η αποχώρησή τους ή η μη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένο αγώνα.

1. Ομάδα η οποία αποχωρεί από αγώνα του Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου (συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν παράτασης καθώς και του χρόνου εκτέλεσης των πέναλτι), ή ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου υφίσταται σωρευτικά τις κατωτέρω κυρώσεις, που της επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

α) Αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετάσχει και υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία, στην οποία δικαιούται να συμμετάσχει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

β) Το μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην ΕΠΟ.

γ) Τιμωρείται με αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για την συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο

δ) Tης επιβάλλεται χρηματική ποινή 200.000 ευρώ αν

πρόκειται για ομάδα της Α' Εθνικής κατηγορίας.

2. Σε ομάδα που δεν συμμετέχει στον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου, πέραν της ποινής του υποβιβασμού της πρώτης παραγράφου της επιβάλλεται η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για 2 συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους και η χρηματική ποινή των 500.000 ευρώ εφόσον είναι ομάδα της Α' Εθνικής.

Στην περίπτωση αυτή, Κυπελλούχος Ελλάδος ανακηρύσσεται η αντίπαλός της ομάδα στον Τελικό αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.