search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:10
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Νέο έγκλημα με τη ΔΕΗ»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2018
16-4-2018
26.04.2018 03:00
kke_0-17.jpg

 

Κάθετη η αντίθεση του ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων

 

Ως έναν ακόμα κρίκο στην αντιλαϊκή πολιτική της «απελευθέρωσης» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, νομοθέτημα το οποίο ψηφίστηκε χθες Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Περισσός, ο οποίος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πώληση της ΔΕΗ, επισημαίνει ότι αυτή η πολιτική, την οποία υπηρέτησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα οδηγήσει σε νέες, πρόσθετες αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, σε απολύσεις και επιδείνωση των όρων εργασίας για τους εργαζόμενους στον κλάδο, με μοναδικούς ωφελημένους τους επενδυτές που θα εξασφαλίσουν φθηνή ηλεκτροπαραγωγή και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η διασφάλιση όρων ανταγωνισμού με τη ΔΕΗ απαιτεί την παραχώρηση ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ, δηλαδή απαιτεί την ιδιωτικοποίηση. Γι’ αυτό απελευθέρωση και πώληση λιγνιτικών μονάδων πάνε πακέτο.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός γενικότερα, πρέπει να αντισταθούν στα σχέδια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ χτυπώντας τον πυρήνα τους, την εμπορευματοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, την πολιτική Ε.Ε. – άρχουσας τάξης για την απελευθέρωση, το κίνητρο του κέρδους στην παραγωγή, την καπιταλιστική ιδιοκτησία που τα παράγει, χωρίς αυταπάτες για μια τάχα φιλολαϊκή απελευθέρωση της ενέργειας».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο «Ριζοσπάστης», η κυβέρνηση, με τις διαδικασίες εξπρές που επέλεξε ως προς την ψήφιση του νομοσχεδίου, «επιδεικνύει στο κεφάλαιο την αποφασιστικότητά της να “πιάσει” βασικούς του στόχους, όπως είναι η “απελευθέρωση” της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που άλλωστε αποτελεί στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξασφάλιση νέων κερδοφόρων πεδίων στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Κοινωνικό αγαθό

Σε δήλωσή του για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «το νέο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης λιγνιτωρυχείων και λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ, στο οποίο προχωρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος για τον λαό, σε απολύσεις στον κλάδο και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, με μοναδικούς ωφελημένους τους επενδυτές και τους βιομηχάνους που θα εξασφαλίσουν φθηνή ηλεκτροπαραγωγή και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι ο επόμενος κρίκος στην πολιτική της “απελευθέρωσης” και εμπορευματοποίησης της ενέργειας την οποία υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «γι’ αυτό και καλούμε τον ελληνικό λαό να αντιπαλέψει την πολιτική Ε.Ε. – άρχουσας τάξης της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της ενέργειας, σημαδεύοντας τον πραγματικό του αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την εξουσία τους, για να γίνει η ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08