18/01/2019 00:41:09

Ο Όρμπαν προκαλεί την Ευρώπη: Πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται για τη μετανάστευση

Ο Όρμπαν προκαλεί την Ευρώπη: Πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται για τη μετανάστευση - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εγκαταλείψει τους «ψευδαισθητικούς εφιάλτες» των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, που δεσμεύτηκε ότι θα προασπιστεί τις χριστιανικές αξίες του έθνους του και θα αγωνιστεί εναντίον των ποσοστώσεων μετεγκατάστασης προσφύγων της ΕΕ.

Ο Όρμπαν επανεξελέγη στον πρωθυπουργικό θώκο για τρίτη συνεχόμενη τετραετία τον περασμένο μήνα και είναι ήδη ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην μετά-κομμουνιστική ιστορία της Ουγγαρίας.

Στην πρώτη ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του νέου κοινοβουλίου, το οποίο σήμερα τον εξέλεξε πρωθυπουργό κι επίσημα, ο Βίκτορ Όρμπαν υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνησή του θα οικοδομήσει μια «χριστιανική δημοκρατία».

Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης υποσχέθηκε ότι θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα και θα αντιστρέψει τις χαμηλές επιδόσεις της χώρας στο δημογραφικό. «Θα αντιταχθούμε στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις μετεγκατάστασης μεταναστών… και θα αγωνιστούμε για την προστασία των συνόρων» σημείωσε ο ίδιος.

«(Η ΕΕ) πρέπει να εγκαταλείψει τους ψευδαισθητικούς εφιάλτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα. Ως πρώτο βήμα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται για το θέμα της μετανάστευσης»

Επιπλέον, ο Βίκτορ Όρμπαν είπε πως η εποχή της φιλελεύθερης δημοκρατίας τελείωσε.

«Έχουμε αντικαταστήσει τη φιλελεύθερη δημοκρατία, που ναυάγησε, με τη χριστιανική δημοκρατία του 21ου αιώνα, με εγγυήσεις για την ελευθερία των ανθρώπων, την ασφάλεια» σημείωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010.

«Στηρίζει το παραδοσιακό οικογενειακό μοντέλο του ενός άνδρα και της μιας γυναίκας, κρατάει μακριά τον αντισημιτισμό και δίνει μια ευκαιρία για την ανάπτυξη» συμπλήρωσε.

 

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.