search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:14
MENU CLOSE

Προκλητικός ο Νετανιάχου για τη σφαγή: «Είμαστε σε αυτοάμυνα»

14.05.2018 17:51
Προκλητικός ο Νετανιάχου για τη σφαγή: «Είμαστε σε αυτοάμυνα» - Media

 

«Αυτοάμυνα» χαρακτήρισε την εν ψυχρώ δολοφονία δεκάδων Παλαιστίνιων διαδηλωτών ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της» έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διακηρύσσει ότι προτίθεται να καταστρέψει το Ισραήλ και στέλνει χιλιάδες να παραβιάσουν τον συνοριακό φράκτη προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αποφασιστικότητα για να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και τους πολίτες».

Πιο προκλητικός ακόμα, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Gilad Erdan, έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τους θανάτους Παλαιστίνιων διαδηλωτών με τις απώλειες στρατιωτών των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν «δεν υποδηλώνει κάτι, όπως ακριβώς ο αριθμός των Ναζί που πέθαναν παγκοσμίως δεν μετατρέπει το ναζισμό σε κάτι που μπορείς να εξηγήσεις ή να καταλάβεις».

Επαναλαμβάνοντας το προσφιλές στην ισραηλινή πλευρά ιδεολόγημα, ο Erdan επέρριψε την ευθύνη στη Χαμάς.

«Όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία πέφτει στους ηγέτες της Χαμάς, που, με τον ναζιστικό θυμό τους, χύνουν ατελείωτα αίμα για να διαγράψουν από τη μνήμη των ανθρώπων τις αποτυχίες τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα ο εν λόγω υπουργός είχε προειδοποιήσει ότι οποιοσδήποτε εκτοξεύει βόμβα μολότοφ προς το Ισραήλ θα αντιμετωπίζεται «ως τρομοκράτης εν μέσω τρομοκρατικής επίθεσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:13