search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:02
MENU CLOSE

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Εφραίμ

28.12.2011 07:24
Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Εφραίμ  - Media

Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος πέρασε το βράδυ της Τρίτης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στην είσοδο των φυλακών είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 υποστηρικτές του, που αντιδρούν στην προφυλάκισή του.

Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος πέρασε το βράδυ της Τρίτης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στην είσοδο των φυλακών είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 υποστηρικτές του, που αντιδρούν στην προφυλάκισή του.

Ο κ. Εφραίμ πιθανότατα θα κρατηθεί σε πτέρυγα -Ε- των φυλακών στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα ενώ οι συνήγοροι του αφού ενημερωθούν για το σκεπτικό του βουλεύματος, αναμένεται να αιτηθούν την αντικατάσταση της κράτησης του Εφραίμ επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του εντολέα τους.

Χθες το βράδυ ο ηγούμενος Εφραίμ έφτασε στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών, καθώς διατύπωσε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές. Λίγο μετά τις 20.30 οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της προσωρινής κράτησής του. Τόσο στο Εφετείο όσο και στη ΓΑΔΑ είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του, που αντιδρούν στην προφυλάκισή του.

Eκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας βγήκε την Τετάρτη στηρίζοντας τον Εφραίμ και λέγοντας πως «η σύλληψη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ δεν έχει πολιτικά κίνητρα καθώς και ότι θα είναι «αντικειμενική» η ανακριτική διαδικασία»

Όπως ανέφερε ο γραμματέας διορθόδοξων σχέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στην κοινή γνώμη της Ρωσίας «δεν είναι σαφές ποια είναι η ουσία των κατηγοριών, που αποδίδονται στον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, η ανάκριση για την υπόθεση αυτή διεξήχθη επί πολλά χρόνια και εκείνος ήδη μία φορά δικαιώθηκε. Θα θέλαμε να ελπίζουμε στην αντικειμενικότητα της ανάκρισης και στο ότι δεν σχετίζεται με τον πολιτικό παράγοντα», είπε ο κ. Γιακιμτσούκ, εκτιμώντας ότι «η όξυνση της κατάστασης συνέβη την ημέρα της επιστροφής του καθηγούμενου της μονής Βατοπεδίου από τη Ρωσία, που ήταν θριαμβευτική και μπορεί να πρόκειται για απλή σύμπτωση, όμως αυτό το γεγονός δεν μπορεί να μην προκαλεί ερωτήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Γιακιμτσούκ, «στο Πατριαρχείο Μόσχας αντιμετωπίζουν τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ με συμπάθεια και σεβασμό», καθώς και «ως επιφανή παράγοντα της ορθόδοξης Εκκλησίας και καθηγούμενο μιας από τις μονές του Άθου με τη μέγιστη επιρροή».

Απάντηση ΥΠΕΞ στη Ρωσία για τον Εφραίμ

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στη Ρωσία λέγοντας ότι «η Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με βαθιά σχέση φιλίας και συνεννόησης η οποία εδράζεται στις κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες των δύο χωρών.Οι δύο λαοί, μετέχοντας στην κοινή παράδοση της Ορθοδοξίας, που μεταλαμπαδεύθηκε από το Βυζάντιο στη Ρωσία, έχουν αναπτύξει ισχυρούς μεταξύ τους δεσμούς, που μεταφράσθηκαν στο πέρασμα των αιώνων σε άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης και αδελφοσύνης. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαρκή ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων».

Το βίντεο είναι από το protothema.gr


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42