01/04/2020 03:54:46

Λαζαρίδης: Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και αδιαπραγμάτευτη

Λαζαρίδης: Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και αδιαπραγμάτευτη - Media

 

Την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών και τη συνταγματική αλλαγή ως βασικές προϋποθέσεις επίλυσης του Σκοπιανού προτάσσει ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Kontra News".

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει συγκεκριμένα: "Δεν συμφωνούμε με ατελείς και προσωρινού χαρακτήρα διευθετήσεις. Ούτε με "σαλαμοποίηση" της λύσης. Είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι. Απαιτούμε εγκατάλειψη των αλυτρωτισμών, που αφορούν στα σύμβολα, τους χάρτες, τη γλώσσα και τους ανιστόρητους ισχυρισμούς για δήθεν "μακεδονικό έθνος". Δεν πρόκειται να μοιραστούμε την ελληνική ιστορία με τους Σκοπιανούς. Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και είναι αδιαπραγμάτευτη. Κι ούτε βέβαια μπορεί να μετατεθεί χρονικά η αναγκαία αλλαγή του Συντάγματός τους. Κι αυτό, διότι -όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορική εμπειρία- μπορεί να μην εφαρμοστεί ποτέ. Μην κάνει λοιπόν αυτή η Κυβέρνηση το λάθος και συναινέσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, πριν υπάρξει συνολική λύση και συνταγματική αλλαγή. Η ομόφωνη απόφαση του Βουκουρεστίου λέει "πρώτα λύση και μετά ένταξη". Και από την απόφαση αυτή δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω".

Απαντώντας σε ερώτηση για τη NOVARTIS ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει "πως όποιος παίζει με τη λάσπη, βγαίνει πάντα λασπωμένος" και εξειδικεύει: "Επιβεβαιώνει αυτό που είπαμε από την αρχή. Ότι, δηλαδή, η εμπλοκή πολιτικών προσώπων, στο κατά τα άλλα υπαρκτό σκάνδαλο, αποτελεί σκευωρία κυβερνητικών μηχανισμών, με ευθύνη του ίδιου του κ. Τσίπρα. Τρεις μάρτυρες με κουκούλα ενέπλεξαν δέκα πολιτικά πρόσωπα. Όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει το φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω και την αήθη προσπάθεια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να χειραγωγήσει το έργο της Δικαιοσύνης. Υπογραμμίσαμε ότι η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής όφειλε να προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση. Να πραγματοποιηθεί κατ' αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων της κουκούλας με τα καταγγελλόμενα πρόσωπα. Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε κάθε έρευνα και ξαναστέλνει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη. Αφήνει έτσι να αιωρούνται, για το επόμενο διάστημα, αβάσιμοι συκοφαντικοί ισχυρισμοί. Επενδύει καιροσκοπικά στη σπίλωση και τον φανατισμό".  

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάτμηση των μεγάλων Περιφερειών ο κ. Λαζαρίδης τονίζει: "Ήδη, από το 2006, πριν ακόμα εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει την κατάτμηση της Β' Αθήνας. Αυτήν τη θέση αναπτύξαμε κατ' επανάληψη και μετά το 2016, αλλά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν ήθελε ούτε καν να ακούσει. Στο μεταξύ -και μάλιστα δύο φορές από το 2016- η Νέα Δημοκρατία είχε καταθέσει πρόταση νόμου με συγκεκριμένες ρυθμίσεις, προκειμένου οι Έλληνες του εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους -ανάμεσα στους οποίους και οι νέοι που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης-  να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους".

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.