search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:28
MENU CLOSE

Αυτές είναι οι φορολογικές διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο – Οι αλλαγές σε φορολογία κατοικίας και επιχειρηματικές δαπάνες 

08.06.2018 06:58
Ποιες φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιηθούν έως την Τετάρτη 30/9 - Media

 

Ένα πακέτο φορολογικών διατάξεων φέρνει το πολυνομοσχέδιο που ουσιαστικά κλείνει την τέταρτη αξιολόγηση και ανοίγει την πόρτα για την έξοδο από το Μνημόνιο.  

Ο στόχος του πολυνομοσχεδίου είναι να ψηφιστεί μέχρι τις 14 Ιουνίου και αναμένεται να κατατεθεί σήμερα Παρασκευή στη Βουλή. 

Οι φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου: 

  • Πωλήσεις μετοχών: Φυσικά πρόσωπα τα οποία προχωρούν σε τρεις ή περισσότερες αγοραπωλησίες μετοχών στη διάρκεια ενός έτους, δεν θα θεωρείται για αυτές τις πράξεις ότι αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Τσιγάρα: Οι εταιρείες παραγωγής καπνικών προϊόντων έχουν αντικειμενική ευθύνη, στην περίπτωση όπου εντοπιστεί παρτίδα λαθραίων τσιγάρων άνω των 50.000 τεμαχίων. Το δημόσιο θα θεωρεί αυταπόδεικτο στοιχείο τη συμμετοχή τους στο λαθρεμπόριο.
  • Φορολογία κατοικίας: Επέρχονται διορθώσεις στρεβλώσεων αναφορικά με την αποφυγή διπλής φορολόγησης με σαφέστερο προσδιορισμό της έννοιας της φορολογικής κατοικίας.
  • Μίσθωση: Εναρμόνιση κανόνων με τα λογιστικά πρότυπα για αντιμετώπιση προβλημάτων.
  • Κίνητρα για ξένες παραγωγές: Τα φορολογικά κίνητρα τα οποία ισχύουν σήμερα για ξένες παραγωγές μεγάλου μήκους οι οποίες προβάλλονται σε αίθουσες επεκτείνονται σε όλες τις ξένες παραγωγές οπτικοακουστικών μέσων.
  • Συνδεδεμένες επιχειρήσεις: Μέτρα για την πάταξη του φαινομένου υπερτιμολογήσεων – υποτιμολογήσεων μεταξύ συνδεδεμένων επιχειρήσεων.
  • Επιχειρηματικές δαπάνες: Επέρχονται διορθώσεις στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αναφορικά με τον κατάλογο των μη εκπιπτόμενων επιχειρηματικών δαπανών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22