search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:09
MENU CLOSE

Βουλή: Τροπολογία για τους Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία- Ειδική μηνιαία αποζημίωση 

04.07.2018 09:27
Με ποινή φυλάκισης δύο ετών αντιμέτωποι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - Media

 

Ειδική μηνιαία αποζημίωση θα καταβάλλεται στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου ‘Αμυνας που αφορά την κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ των υπουργείων ‘Αμυνας της Ελλάδος με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για πολυεθνική συνεργασία.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, και έγινε δεκτή από τον υπουργό ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ την υπερψήφισαν όλα τα κόμματα.

Στη ρύθμιση ορίζεται ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, η ρύθμιση αυτή θα δώσει το επιχείρημα της μόνιμης κατοικίας στους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Τουρκία, προκειμένου το δικαστήριο να μην έχει ερείσματα για την περαιτέρω κράτησή τους.

 «Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε ο κ. Καμμένος.

Επίσης, με άλλη τροπολογία του υπουργείου ‘Αμυνας, προστέθηκε η Ήπειρος και η Μακεδονία στις περιοχές όπου οι υπηρετούντες λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου (200 ευρώ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48