search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:55
MENU CLOSE

Κοινωνική ατζέντα με φοροελαφρύνσεις μετά την έξοδο συζήτησε το Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ

17.07.2018 11:54
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media

 

Η ατζέντα της επόμενης περιόδου από τη ΔΕΘ και μετά συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τρίωρη συνεδρίαση τονίστηκε ότι ανοίγονται μεγάλες δυνατότητες για την οικονομία από εδώ και στο εξής οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν, ενώ συζητήθηκαν οι πολιτικές κατευθύνσεις σχετικά με το πώς θα κατανεμηθεί ο δημοσιονομικός χώρος του 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι όποιες παρεμβάσεις υπέρ διαφόρων κοινωνικών ομάδων, θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατ. ευρώ που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Οι σχετικές συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στα κομματικά και κυβερνητικά όργανα ενώ το οικονομικό επιτελείο αναμένεται εξειδικεύσει και να ποσοτικοποιήσει μέτρα και πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο για την περίοδο που ανοίγεται μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να καθοριστούν αυτές οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Κεντρική Επιτροπή πιθανότατα θα συνέλθει αργότερα, περί τα τέλη Αυγούστου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:55