search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:41
MENU CLOSE

Πρώτο θέμα στις αυστριακές εφημερίδες η τραγωδία στην ανατολική Αττική

25.07.2018 13:27
Πρώτο θέμα στις αυστριακές εφημερίδες η τραγωδία στην ανατολική Αττική - Media

 

Με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά τους και εκτενή ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες τους, στο σύνολό τους, οι αυστριακές εφημερίδες καταγράφουν στα σημερινά φύλλα τους την τραγωδία των «πρωτοφανών φονικών πυρκαγιών» στην Αττική.

Εξάλλου, οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, με την αύξηση του αριθμού των θυμάτων και τις πρώτες εκτιμήσεις για την έκταση της καταστροφής, παρουσιάζονται στα ωριαία δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, ενώ τα δραματικά γεγονότα καλύφθηκαν εκτενώς στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, όπως και στα σημερινά σύντομα δελτία της, το πρωί και το μεσημέρι.

«Αυστριακοί μέσα στην πύρινη κόλαση-τραγωδία στην Ελλάδα – Τουλάχιστον 74 νεκροί- Αγνοούνται τουρίστες» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία Kronen Zeitung, παραθέτοντας σε τέσσερις εσωτερικές σελίδες της περιγραφές των δραματικών σκηνών.

Η εφημερίδα αναφέρεται στο τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη βοήθεια που πρόκειται να παρασχεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από επί μέρους χώρες, αλλά και στις μαρτυρίες Αυστριακών που βρέθηκαν κοντά στις περιοχές των πυρκαγιών.

Ταυτόχρονα, καταγγέλει ότι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες από παλιές πυρκαγιές στην Ελλάδα και τη Νέα Ζηλανδία, που δεν έχουν καμία σχέση με την τωρινή τραγωδία.

«Ζέστη και φωτιά στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος της στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Kurier, όπου σημειώνεται ότι έξαρση πυρκαγιών, λόγω της κλιματικής αλλαγής, απειλεί πολλά τμήματα της Ευρώπης, ενώ οι δασικές πυρκαγιές στην Αττική προξένησαν την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών.

Στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα Die Presse γράφει: «Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές από δασικές πυρκαγιές», τονίζοντας τον μεγάλο αριθμό θυμάτων -πάνω από 70 νεκροί και περισσότεροι από 170 τραυματίες- και το γεγονός ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες πυρκαγιές εδώ και δέκα χρόνια.

«Ελληνικό εθνικό πένθος μετά την πύρινη καταστροφή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο δημοσιεύματος στην εφημερίδα Der Standard, στο οποίο υπογραμμίζεται πως η Αττική κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο Έλληνας πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές εδώ και δεκαετίες, που άφησαν πίσω τους πολλές δεκάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε πάνω από 1.000 κτίρια και 300 αυτοκίνητα.

«Κόλαση φωτιάς στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο πρωτοσέλιδού της η εφημερίδα Wiener Zeitung, σημειώνοντας ότι πυρκαγιές σε δάση στην ανατολική και δυτική Αττική προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, ενώ έχει κηρυχθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τριήμερο εθνικό πένθος.

Η Oesterreich γράφει στον τίτλο πρωτοσέλιδου δημοσιεύματός της «Αυστριακοί στην κόλαση της φωτιάς στην Αθήνα» τονίζοντας, μεταξύ άλλων, στους τίτλους στο δισέλιδο ρεπορτάζ σε εσωτερικές σελίδες της πως η φωτιά έγινε παγίδα θανάτου -τουλάχιστον 74 είναι οι νεκροί- άνθρωποι κατέφευγαν στη θάλασσα για να σωθούν, ενώ παραθέτει περιγραφές Αυστριακών που βρέθηκαν κοντά στις περιοχές της καταστροφής.

«Μπροστά στην κόλαση της φωτιάς διαφυγή στη θάλασσα» είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Heute, η οποία σε δισέλιδο δημοσίευμα στις εσωτερικές σελίδες επισημαίνει ότι «παιδιά καίγονταν στα χέρια των γονιών τους», σε 74 ανέρχονται οι νεκροί, σε εκατοντάδες οι τραυματίες και σε χιλιάδες οι άστεγοι, υπογραμμίζοντας πως οι Αρχές ερευνούν για εμπρησμούς.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42