search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:46
MENU CLOSE

Αποκάλυψη σοκ: Καταπατημένη δασική έκταση του Δημοσίου το οικόπεδο που κάηκαν 27 άτομα

01.08.2018 13:05
Αποκάλυψη σοκ: Καταπατημένη δασική έκταση του Δημοσίου το οικόπεδο που κάηκαν 27 άτομα - Media
 
Σε αποκάλυψη-«βόμβα» προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.
 
Διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση, που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου, είναι το οικόπεδο, στο οποίο κατέφυγαν για σωτηρία και εν τέλει βρήκαν τον θάνατο 27 από τους συμπολίτες μας, στη φονική πυρκαγιά, στο Μάτι.
 
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Φάμελλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, το συγκεκριμένο κομμάτι γης είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται επ’ αυτού η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.
 
Επιπλέον, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός η έκταση αυτή έχει αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν τακτοποιηθεί με κανένα νόμο από τους ισχύοντες από το 1977. Επίσης, έχει παραβεί τη νομοθεσία του 1337/83 νόμου Τρίτση περί περιφράξεων σε απόσταση 500 μέτρων από τον Αιγιαλό , και μάλιστα έχει περιτοιχίσει και τη δημόσια ζώνη μεταξύ του αιγιαλού και παραλίας. Το ΥΠΕΝ έχει ζητήσει έλεγχο για τις ενέργειες της υπηρεσίας δόμησης ως προς την παράβαση του άρθρου 23 του 1337/83.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:45