search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:05
MENU CLOSE

Ηρώδειο: Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους την Τετάρτη 29 Αυγούστου

13.08.2018 12:35
Ηρώδειο: Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους την Τετάρτη 29 Αυγούστου - Media

 

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου οργανώνει μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν, αλλά επιθυμούν να ενισχύσουν τους σκοπούς της διοργάνωσης, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης, αξίας από 10 ως 20 ευρώ.

Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού και συμμετέχει αφιλοκερδώς πλήθος καλλιτεχνών. Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε στις 23 Ιουλίου. Τις ίδιες μέρες έφυγε απ’ τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας. Από τον “‘Αγιο Φεβρουάριο” του Δήμου Μούτση στα “Λαϊκά” του Μίκη Θεοδωράκη, από τη “Θητεία” του Γιάννη Μαρκοπουλου στο “Κάτω απ’ τη μαρκίζα” του Γιάννη Σπανού, από το “Ελεύθεροι κι ωραίοι” του Σταύρου Κουγιουμτζή στον “‘Αμλετ της σελήνης” του Θάνου Μικρούτσικου και το “Είν’ αρρώστια τα τραγούδια” του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Στη συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς και πολυμελής ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Νταλάρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήρια (VIP 60 ευρώ, A’ Ζώνη 45, Β’ Ζώνη 35, Γ’ Ζώνη 25, ‘Ανω διάζωμα 20, Φοιτητικά και άνω των 65, 15 ευρώ, ΑΜΕΑ και άνεργοι 10 ευρώ) ή τα δελτία οικονομικής ενίσχυσης (10 ως 20 ευρώ) από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:04