16/07/2019 22:37:04

«Ναυμαχία» Γάλλων-Βρετανών ψαράδων για τα χτένια της Μάγχης - Εμβολισμοί, φωτοβολίδες και μολότοφ! (Video)

«Ναυμαχία» Γάλλων-Βρετανών ψαράδων για τα χτένια της Μάγχης - Εμβολισμοί, φωτοβολίδες και μολότοφ! (Video) - Media

 

Διαμάχη μεταξύ Γάλλων και Βρετανών ψαράδων ξέσπασε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη στη Μάγχη, που περιελάμβανε εμβολισμούς, φωτοβολίδες, ακόμα και βόμβες μολότοφ.

Οι Γάλλοι λένε ότι έχουν σταματήσει την αλιεία, συγκρεκριμένα να μαζεύουν χτένια, ως προστατευτικό μέτρο για να εξασφαλίσουν επαρκείς πόρους.

Οι Βρετανοί, ωστόσο, συνεχίζουν να ψαρεύουν.

«Πρέπει να διώξουμε τους Άγγλους, γιατί αν τους αφήσουμε να το κάνουν, ο τομέας θα αποδεκατιστεί. Εκείνο που θέλουμε είναι να έρχονται και να βγάζουν τα χτένια την ίδια περίοδο με μας. Τον Οκτώβριο, όπως όλοι κι έτσι δεν θα υπάρχουν προβλήματα», λέει ο Γάλλος ψαράς, Άντονι Κεσνέλ.

Οι αρμόδιες αρχές που έστειλαν πλοίο στην περιοχή για να επιβλέψει την κατάσταση, είπαν ότι επικράτησε ένταση ανάμεσα σε 5 βρετανικά και 35 γαλλικά ψαράδικα, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Οι Βρετανοί τελικά υποχώρησαν.

«Στο τέλος, επωφεληθήκαμε, γιατί έφυγαν. Πήγαν μακριά. Αλλά όπως θα έλεγαν οι συνάδελφοί μας, κερδίσαμε μια μάχη, αλλά δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο», πρόσθεσε ο ψαράς από τη Γαλλία.

Οι Γάλλοι ψαράδες μαζεύουν χτένια στο διάστημα μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 15 Μαϊου και απαιτούν από τους Άγγλους να το σεβαστούν. Ενώ τους ζητούν να ψαρεύουν σε μια περιοχή που βρίσκεται πιο βόρεια.

Πηγή: gr.euronews.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.