search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:58
MENU CLOSE

Σε αδιέξοδο η Σουηδία: Έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης ο Λέβεν

25.09.2018 17:01
Σε αδιέξοδο η Σουηδία: Έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης ο Λέβεν - Media
 
Στο δρόμο του πολιτικού χάους μπαίνει η Σουηδία, καθώς η κεντροαριστερή κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη Στέφαν Λέβεν έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο της χώρας.
 
Πλέον, ο Λέβεν είναι υπηρεσιακός πρωθυπουργός, μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, κάτι που, όμως, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου οι Σοσιαλδημοκράτες συγκέντρωσαν το 28,3%, το κεντροδεξίο Μετριοπαθές Κόμμα 19,8% και οι ακροδεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες 17,5%.
 
Τα μαθηματικά της Βουλής δίνουν 144 έδρες στον κεντροαριστερό συνασπισμό και 143 στην κεντροδεξιά, ενώ κανένα κόμμα δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τους 62 ακροδεξιούς βουλευτές.
 
Ο Λέβεν που καταψηφίστηκε από 204 βουλευτές, έναντι 142 που στήριξαν την κυβέρνηση εξέφρασε αισιοδοξία ότι τελικά θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42