search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:29
MENU CLOSE

Τραγωδία στο Ταϊβάν: Τουλάχιστον 22 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου (Photos)

21.10.2018 11:57
Τραγωδία στο Ταϊβάν: Τουλάχιστον 22 νεκροί  από εκτροχιασμό τρένου (Photos) - Media

 

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 160 τραυματίστηκαν από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη βορειοανατολική Ταϊβάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πολλά βαγόνια αναποδογύρισαν λόγω του εκτροχιασμού που σημειώθηκε στην επαρχία Γιλάν, κοντά στην παραλία σε μια παραλιακή σιδηροδρομική γραμμή που είναι δημοφιλής στους τουρίστες.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αμαξοστοιχία μετέφερε 366 ανθρώπους και το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως περισσότεροι από 30 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην αμαξοστοιχία.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν διασώστες και δεκάδες στρατιωτικούς να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια, ενώ σε κοντινή απόσταση έχουν σταθμεύσει ασθενοφόρα.

Ο απολογισμός στις 7:45 μ.μ. (τοπική ώρα) ήταν 18 νεκροί και 160 τραυματίες, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

«Θα επιστρατεύσουμε όλη τη δύναμη και τις προσπάθειές μας για τη διάσωση», έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-ουέν.

Η Αρχή Σιδηροδρόμων της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας του δυστυχήματος. «Η αμαξοστοιχία βρισκόταν σε αρκετά καλή κατάσταση», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της υπηρεσίας Λου Τσιέχ-Σεν σε συνέντευξη Τύπου.

Η υπηρεσία ελέγχει επίσης κατά πόσον στην αμαξοστοιχία επέβαιναν πολίτες ξένων χωρών.

Σε λίγες εβδομάδες διεξάγονται εκλογές στην Ταϊβάν οι οποίες θεωρούνται τεστ για το κυβερνών κόμμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:29