search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:38
MENU CLOSE

Μόρια: Ο αστυνομικός που έβρισε την ηλικιωμένη πρόσφυγα, δυο χρόνια πριν θρηνούσε για το χαμό προσφυγόπουλου (Video)

21.10.2018 12:38
Μόρια: Ο αστυνομικός που έβρισε την ηλικιωμένη πρόσφυγα, δυο χρόνια πριν θρηνούσε για το χαμό προσφυγόπουλου (Video) - Media

 

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφόρησε από την ιταλική τηλεόραση και απεικονίζει τέσσερις αστυνομικούς να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι αστυνομικοί μιλώντας στο Π, καταδικάζουν απερίφραστα αυτές τις ενέργειες, καταγγέλλουν όμως και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι λιγοστές δυνάμεις της ΕΛΑΣ καλούνται να διαχωριστούν μια κατάσταση που έχει ξεφύγει από τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ωστόσο, ένας από τους αστυνομικούς αυτούς και συγκεκριμένα αυτός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, δυο χρόνια πριν παρουσιαζόταν στα media με ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο όταν δημοσίως θρηνούσε ένα προσφυγόπουλο που έχασε τη ζωή του.

«Μια 66χρονη και ένας εξάχρονος νεκροί από φωτιά στο hotspot της Μόριας». Για τους περισσότερους η παραπάνω πρόταση αποτελεί απλώς τον τίτλο μιας τραγικής είδησης.

Κάποιοι άλλοι, όμως, πίσω από αυτόν βλέπουν πρόσωπα και, είτε τα γνωρίζουν είτε όχι, θρηνούν για τον άδικο χαμό τους. Οσο και αν η επικαιρότητα τρέχει, για την οικογένεια των δύο θυμάτων της τραγωδίας που σημειώθηκε τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης στη Λέσβο, αλλά και για τους δικούς τους ανθρώπους ο χρόνος «πάγωσε» την ώρα που η καρδιά της Φατιμά και του Μπαρές σταμάτησε. Τραγική ειρωνεία το ότι οι γονείς του άτυχου αγοριού είχαν καταθέσει αίτημα επαναπροώθησής τους στην Τουρκία… Πριν από δέκα ημέρες είχα μιλήσει με τους συναδέλφους μου στη Λέσβο μέσω Skype. Γύρισαν την κάμερα προς το μέρος του Μπαρές και όταν με είδε συγκινήθηκε. Δεν σκέφτηκα καθόλου ακούγοντας την είδηση ότι το αγοράκι που χάθηκε θα ήταν ένα πρόσωπο που γνώριζα», είχε δηλώσει τότε στο έθνος ο εν λόγω αστυνομικός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:38