search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:04
MENU CLOSE

«Τσουνάμι» δασμών «κοκκίνισε» τη Wall Street

29.10.2018 21:21
Κλείσιμο με άνοδο στη Γουόλ Στριτ - Media

 

Βαριές απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας παρά το ανοδικό ράλι της εκκίνησης, με την απαισιοδοξία να «χτυπά» τις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν σε ό,τι αφορά την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, στον απόηχο πληροφοριών περί νέων αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Ειδικότερα, σε δημοσίευμα του Bloomberg, πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 257 δισ. δολαρίων εάν οι συνομιλίες Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της συνόδου της G20 δεν έχουν αποτέλεσμα και δεν βάλουν τέλους στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επιπρόσθετοι δασμοί μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή ακόμη και τον Δεκέμβριο. Οι πληροφορίες κλόνισαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, με τον Dow Jones, στα χαμηλά της ημέρας να χάνει 566 πόντους πριν επιστρέψει και μαζέψει τις απώλειες λίγο πριν το κλείσιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42