25/05/2020 20:41:51

Νέα παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από 12 τουρκικά μαχητικά

Νέα παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από 12 τουρκικά μαχητικά - Media

 

Δέκα τουρκικά F-16 (σε δύο σχηματισμούς των πέντε αεροσκαφών) εισέβαλαν στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο. Ακόμη, εκτός των F-16, ένα κατασκοπευτικό και ένα αεροσκάφος T-38 παραβίασαν επίσης τον ελληνικό εναέριο χώρο σε έξι περιπτώσεις, σε διάφορες περιοχές πάνω από το Αιγαίο, προκαλώντας και μία εικονική αερομαχία με τα ελληνικά αεροσκάφη που ανέλαβαν την αναγνώριση και αναχαίτισή τους.

Συγκεκριμένα, δύο σχηματισμοί των πέντε τουρκικών F-16, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, παραβίασαν τρεις φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ άλλες τρεις παραβιάσεις προκάλεσε το αεροσκάφος T-38, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως σε εκπαιδευτικές πτήσεις.

Εκτός των μαχητικών, πάνω από περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου πέταξε και ένα κατασκοπευτικό CN-235, ενώ καταγράφηκαν και οχτώ παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.