28/02/2021 14:38:49

Συναγερμός στη Βόρεια Θάλασσα: Σύγκρουση ελληνόκτητου τάνκερ με νορβηγική φρεγάτα - Οκτώ τραυματίες

Συναγερμός στη Βόρεια Θάλασσα: Σύγκρουση ελληνόκτητου τάνκερ με νορβηγική φρεγάτα - Οκτώ τραυματίες - Media

 

Κοντά στην ακτή της Δυτικής Νορβηγίας, στη Βόρεια Θάλασσα συγκρούστηκαν ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο και μια φρεγάτα του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού. Όπως αναφέρει το πρακτορείοReuters, από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά 8 άτομα.

Το πετρελαιοφόρο Sola TS δεν έχει κάποιο σημάδι διαρροής. Αλλά, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών διάσωσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Νορβηγίας, θα επιστρέψει στο λιμάνι για επιθεώρηση.

Το τάνκερ κινήθηκε βόρεια συνοδεία ρυμουλκού. Νωρίτερα, είχε κάνει εφοδιασμό με φορτίο αργού στην εγκατάσταση Stuure της Equinor, η οποία και θα κλείσει προσωρινά για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι σταθμός Sture λαμβάνει πετρέλαιο μέσω αγωγών από πολλά σημεία της Βόρειας Θάλασσας. Έτσι, το πετρέλαιο εξάγεται στις παγκόσμιες αγορές πετρελαιοφόρων.

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει για πόσο θα παραμείνει κλειστός ο τερματικός σταθμός, όπως δήλωσε εκπρόσωπος.

Εξαιτίας της σύγκρουσης, μπήκαν νερά στη φρεγάτα του νορβηγικού στόλου KNM Helge Ingstad και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βυθιστεί. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι τα 137 μέλη του πληρώματος έχουν εκκενώσει το πλοίο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.