search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:43
MENU CLOSE

Η βίλα-«φρούριο» του «φίλου των φτωχών» δικτάτορα Παπαδόπουλου στο Λαγονήσι – Δώρο του Ωνάση (Drone Video)

16.11.2018 15:13
Ιράν-κατάρριψη Boeing: Τα 10 δευτερόλεπτα που καθόρισαν τη μοίρα 176 ανθρώπων (Video) - Media

 

Ένας από τους ιδιαίτερα διαδεδομένους μύθους αναφορικά με το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου αφορά τον δήθεν «λιτό βίο» των στελεχών που απάρτισαν τον κρατικό μηχανισμό της επταετίας, αρχής γενομένης από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

Και πάλι, όπως και στον ακροδεξιό μύθο που χαρακτηρίζει… «μύθο» τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τα ντοκουμέντα της εποχής καταρρίπτουν εύκολα τους ισχυρισμούς των νοσταλγών της δικτατορίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της βίλας-φρούριο που παραχώρησε στον Παπαδόπουλο το… «φτωχαδάκι» που άκουγε στο όνομα Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Ταχυδρόμος» το 1974, είχε αναλάβει να καλύπτει όλους τους λογαριασμούς ρεύματος καθώς και τη συντήρηση του χώρου.

Βέβαια αν για κάτι δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο δικτάτορας Παπαδόπουλος είναι για αχαριστία, καθώς φέρεται να στήριξε με κάθε μέσο την πλευρά Ωνάση στην επιχειρηματική διαμάχη που είχε ξεσπάσει στις αρχές της δεκαετίας του 1970 αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη δημιουργία του τρίτου -τότε- και μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας, στην περιοχή των Μεγάρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:40