search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:41
MENU CLOSE

«Κλείδωσε» στα 400 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα για τους ανέργους – Ποιοι το παίρνουν

19.11.2018 10:46
Πάνω από 888.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Ελλάδα - Media

 

Φαίνεται να κλείδωσε και φέτος το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης και το ύψος του έκτακτου επιδόματος που πέρσι ήταν 400 ευρώ φαίνεται να φτάνει και για το 2018 τα επίπεδα αυτά

Το έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που θα απευθύνεται σε μη ανέργους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών που δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Πέρυσι το επίδομα δόθηκε σε 55.000 ανέργους και το ποσό θα φτάνει το ύψος των 400 ευρώ για κάθε άνεργο.

Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης θα είναι ο άνεργος να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ από μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή η οποία θα καθοριστεί και θα πρέπει να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως και την ημέρα χορήγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news η καταβολή του επιδόματος θα επαναληφθεί διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλουν κάποια αίτηση, αλλά θα πρέπει να επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Στόχος επίσης είναι ο ωφελούμενος αριθμός δικαιούχων να φτάσει τα 3,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, όπως και το 2017 αλλά φαίνεται ότι θα χορηγηθεί σε λιγότερους.

Πηγή: dikaiologitika

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30