23/01/2020 09:50:05

Η Volkswagen αποζημιώνει Ελληνίδα για ελαττωματικό αυτοκίνητο

Η Volkswagen αποζημιώνει Ελληνίδα για ελαττωματικό αυτοκίνητο - Media

 

Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση των κατόχων ελαττωματικών αυτοκίνητων Volkswagen (WV) στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί, ο γερμανικός όμιλος αναγνώρισε σε Ελληνίδα αποζημίωση για το ελαττωματικό αυτοκίνητο που είχε αγοράσει από την VW, αρχικού κόστους 14.000.

Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία παραιτήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθήνας από την έφεση που είχε ασκήσει κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου. Με την τελευταία αυτή απόφαση επιδικάζονταν στην Ελληνίδα οδηγό αποζημίωση 5.200 ευρώ για ελαττωματικό αυτοκίνητο που είχε αγοράσει από (WV). Αυτό σημαίνει πως η απόφαση του Ειρηνοδικείου, μετά την παραίτηση της γερμανικής εταιρείας, κατέστη τελεσίδικη.

Η Ελληνίδα κάτοχος WV είχε υποστηρίξει στα δικαστήρια ότι εξαπατήθηκε από την γερμανική εταιρεία καθώς το παράνομο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στο όχημά της, μείωνε την αξία μεταπώλησης του.

Το Ειρηνοδικείο είχε δεχθεί αυτούς τους ισχυρισμούς της κρίνοντας μάλιστα πως ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί διόρθωση λογισμικού από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Πηγή: lawandorder

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.