search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 00:45
MENU CLOSE

Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος – Κούγιας: «Κάποιοι παραπλάνησαν τον πρωθυπουργό»

04.12.2018 12:37
Αιχμές ΝΔ για την «υπόθεση Ριχάρδου»: Κάποιες φορές, κ. Τσίπρα, η σιωπή είναι χρυσός - Media

 

Προς αποφυλάκιση βαίνει ο ενεχυροδανειστής Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Το «ξήλωμα» της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ο συνήγορος κατηγορουμένου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έθεσε θέμα για το αν υπάρχει βεβαίωση στη δικογραφία από τις τελωνειακές αρχές, που να πιστοποιούν σύμφωνα με το νόμο, ότι οφείλονται δασμοί για την εξαγωγή, νόμιμη η παράνομη, στην Τουρκία.

Η υπόθεση ανετράπη εντελώς όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβιβάστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην ανακρίτρια Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Έπειτα από αυτό, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας καταρρίπτεται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης, αδικήματα δηλαδή τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.

Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων από την αρχή είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών οι οποίοι διενήργησαν την προανάκριση, επισημαίνοντας πως είναι παντελώς άσχετοι «με το αντικείμενο και δεν αντελήφθησαν ότι δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία».

Άρση της προφυλάκισης αναμένεται και για τους υπόλοιπους 7 προφυλακισθέντες. 

Κούγιας: Ανάμεικτα συναισθήματα

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή, Αλέξης Κούγιας, τόνισε στο ethnos.gr ότι «έχω ανάμεικτα συναισθήματα γιατί δικαιώνεται αυτό που από την πρώτη στιγμή διεκδικούσα: Δεν υπάρχει καμία παράβαση!

Από την άλλη έχω μια απίστευτη λύπη και απογοήτευση. Σε μια υπόθεση που το μόνο που χρειαζόταν ήταν να διαβάσουν την ελληνική νομοθεσία και να την ερμηνεύσουν σωστά μέσα σε δύο λεπτά, κάποιοι παραπλάνησαν τον πρωθυπουργό και τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα.
 
Το χειρότερο από όλα είναι πως αθώοι εντελώς άνθρωποι, οι οποίοι ασκούν απόλυτα νόμιμα ένα πιθανώς αντιπαθητικό επάγγελμα, βρίσκονται αυτή τη στιγμή, έστω και για λίγες μέρες, στα μπουντρούμια της ΓΑΔΑ, μαζί με δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών, βιαστές και εκβιαστές.
 
Και βεβαίως είναι δεδομένο ότι έχουν καταστραφεί ανεπανόρθωτα ηθικά και επιχειρηματικά», είπε αρχικά ο συνήγορος του Ριχάρδου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή επιμένει πως δεν υπάρχει το αδίκημα της λαθρεμπορίας.
 
Προσέθεσε, δε, ότι «σε λίγη ώρα αποφυλακίζονται και το μόνο παρήγορο είναι ότι η ανακρίτρια διαφθοράς, η οποία και αυτή παρασύρθηκε, ενεργοποίησε με συνοπτικές διαδικασίες την άμεση αποφυλάκιση των κατηγορουμένων.
 
Έτσι δικαιώνει μια πάγια τοποθέτησή μου, την οποία λέω καθημερινά στα δικαστήρια ότι η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να κάνει λάθη, αφού άλλωστε είναι ανθρώπινη, αλλά δεν έχω δει ούτε ένα αθώο τελικώς να μη αθωώνεται».

Οι νέες δικαστικές εξελίξεις ανακοινώθηκαν στους δικηγόρους των κατηγορουμένων, οι οποίοι δήλωσαν:

Δημήτρης Κακόγιαννος: «Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα».

Επαμεινώνδας Παπαδέας: «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».

Παναγιωτης και Γιώργος Μιχαλόλιας: «Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε με την εξής φράση: Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42